Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verbier: repülőgép landolt a sípályán

2014.03.21. Bata Attila

Nem mindennapi repülős látványosságot kaptak ma a svájci Verbier síterepén síelők. Egy könnyű, sportrepülőgép, amelyet csak környékbeli túrákra használnak, elrontotta a landolást és a kényszerből a leszállópálya helyett az egyik sípályán landolt. Senki sem sérült meg.
Egy Piper típusú repülőgép a leszállópálya helyett, a 30 méterrel mellette található sípályán landolt ma délben. Ezzel a típusú, kisméretű repülőgépekkel csak sétarepüléseket tartanak, például a közelben található gleccserek felett. Ma délelőtt egy felderítő repülésről érkezett vissza a pilóta, amikor leszálláshoz közeledve elrontotta a manővert. Túl alacsonyan és túl lassan közelítette meg a leszállópályát, ezért kénytelen volt a 4-5 méter széles sípályára letenni a gépek, ahol abban a pillanatban senki sem síelt. A gép szárnya megsérült, de a pilótának nem történt baja.

Repülőgép a sípályán (Kép: DR)
Repülőgép a sípályán (Kép: DR)
A síterep vezetősége és a helyi rendőrség sem csinált belőle nagy ügyet. Senki sem sérült meg, a síterepet anyagi kár nem érte, és már amúgy sem ez volt az első eset. A síterep vezetője szerint 10 évvel ezelőtt teljesen hasonló eset történt. A sípályán landolt repülőgépet végül helikopterrel szállították el.

Repülőgép a sípályán (Kép: Valais Police)
Repülőgép a sípályán (Kép: Valais Police)
KOMMENTEK
csabor | 2014.03.22. 08:00
Ügyes! Még egy marketing célú akciónak is elmegy így szezon végén.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.