Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Villám csapott egy kanadai sílift állomásába

2014.08.11. Bata Attila

Különös szerencsétlenség sújtotta a kanadai Marble Mountain síterepét. A síterep legfontosabb liftjének felső állomásába csapott a villám múlt hét pénteken. Szerencsére senki sem sérült meg, de a lift melletti ház porig égett és a lift leégett állomása sem nyújt biztató látványt.
Nagy valószínűséggel villámcsapás okozhatta a tüzet a kanadai síterep Gov'nor's Express nevű székes liftjének felső állomásán - írják a kanadai lapok. Bár szemtanúk is állítják, hogy a tűz keletkezésekor villámlást láttak a liftnél, a síterep vezetője szerint a vizsgálatok befejezéséig nem lehet teljes biztonsággal kizárni a tűz keletkezésének más módjait sem.

Kép: Ken Abbott
Kép: Ken Abbott
A tűz földig égette a liftállomás melletti házat, megrongálta a liftfordítót és a kábeleket is. Miután a kábelek a földre estek, számos rájuk fűzött szék is a földre zuhant. A tűz szerencsére az esti órákban ütött ki, miután már a lift utasokat nem szállított.

A Gov'nor's Express a síterep négy liftjéből a legfontosabb. A liftet 2002-ben építette az olasz-francia Leitner-Poma cég. A síterep vezetője nem tudta megbecsülni a kár nagyságát, de véleménye szerint a síterep biztosítása fedezni fogja a költségeket. Már fel is vették a kapcsolatot az egykori építőkkel, hogy lehetőség szerint karácsonyra elkészülhessen a felújított lift.

Érdekesség, hogy a síterep legalacsonyabb pontja 10 méter magasan található, a legmagasabb pontja 536 méter. Elhelyezkedése alapján az egyik legkeletibb fekvésű síterep, közvetlenül az Atlanti-óceán partján, Newfoundland szigetén.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.