Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csütörtöktől ismét lehet síelni a visegrádi pályán

2010.12.02. sielok.hu

Csütörtöktől ismét lehet síelni a visegrádi pályán Talán sokan nem tudják, hogy a hazai pályák közül először Visegrádon lehetett síelni a hétvégén. Az időjárás továbbra is kedvez a síelésnek a Duna-kanyarban, ezért mától ismét fogad síelőket a sípálya. A kedvezményes árú, tömeg nélkül is, közeli síelést érdemes kihasználni még a szezon előtt.

Az elmúlt hétvégéről és az előttünk álló hétvégéről olvassuk el a pálya üzemeltetőjének, Gutbrod Rezsőnek, a beszámolóját:

Sikeres szezonkezdeten vagyunk túl, még engem is meglepett a péntek délutáni kellemes napsütés után a szombat reggeli hóréteg vastagsága, amiben természetesen gyepsíelésre, műanyagpályás síelésre persze esély sem volt.

Annál inkább a freeride síelésre. Szokás szerint Szivák András (törzsgárda sí és gyepsízőnk) avatta fel a pályát, kurjongatva húzta az első íveket a 20 cm-es friss hóba. Nem sokáig maradt egyedül, mert sorra jöttek a gyorsan reagálók, így újabb és újabb íveket rajzoltak a még megmaradt szűz pályába. Minél többen jöttek, annál gyorsabb lett a pálya, kis versenyzőink (Bazsi és Miki) beüzemelték az ugratókat majd, Fetzer Robi elkezdett a 2/A pályán oktatni, így ott is beindult az élet. Hamarosan már 2 felvonónk üzemelt.

Vasárnapra jól kifagyott a pálya, így már reggeltől jó körülmények fogadták a szép számmal hozzánk látogatókat. Mintegy 150-en élvezhették a hazai rendkívüli szezonkezdetet, működött a síkölcsönző az oktatás és jól fogyott az ajándék tea is.

Az arcokat figyelve, azt hiszem sikeres szezonnyitó hétvégét zártunk, mindenki mosolygott és néhányan komolyan meglepődtek a szezonnyitó 500 ft-os bérlet, valamint kölcsönző áron. Úgy érzem érdemes volt ezért gyorsan összekapni magunkat. Sajnos vasárnap éjszaka jelentős mennyiségű eső áztatta a pályát, így hétfőn már nem tudtunk kinyitni, de mint a kamerákon is látható (vasárnap 300-ról 3000-re nőtt a kamerát nézők száma!!), maradt még hó a pályán és az ki is fagyott az elmúlt éjszaka.

És akkor a hosszú bevezető után a csattanó, szerda déltől hirtelen leesett 10 cm hó és minimális fagyott eső, így éjszaka megtapossuk a síszánnal a pályát, nyitás csütörtök reggel 9-kor. Az időjárásra tekintettel, kedvezményes árakon, 1500/1000 Ft, lehet síelni.

Lesz esti sízés is, hacsak a beérkező front nem mossa el a pályát. Eddig szerencsénk volt, remélem most is havat fogunk még kapni. Az estére érkezők figyeljék a kamerákat, vagy hívjanak biztonságképpen a pálya mobil számán (20/9590213).

Hogy meddig leszünk nyitva? Talán hétvégéig kitart a hó és szombat éjszaka esély van hóágyúzásra is. Remélem a jövő hétre jósolt felmelegedés csak rossz tréfa és meg sem állunk márciusig. Azért biztos ami biztos mindenkit arra bíztatok használja ki ezt a rendkívüli lehetőséget.

Jó készülődést mindenkinek!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.