Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra lehet síelni Visegrádon és Dobogókőn!

2009.02.11. sielok.hu

Újra lehet síelni Visegrádon és Dobogókőn! A jelenleg is nyitva tartó magyar pályákhoz ma és holnap csatlakozhatnak a Budapest környéki pályák is. A Visegrádi pálya már a mai napon kinyitott, a dobogókői üzemeltetők is mindent megtesznek annak érdekében, hogy holnap reggeltől már síelni lehessen.

A visegrádi pálya közleménye:

Szerencsére az ismételt havazás és hóágyúzás után lehetőség van a pálya újbóli megnyitására. 2009. februára 11-én, azaz ma 9-kor. Nyitva tartásunk folyamatos lesz, tehát este 9-ig vagyunk minden nap.

A hóalapunk a pályafelület felében átvészelte az esőzést, eddig egy éjszakát tudtunk hóágyúzni, és a kétszeri havazás együttesen lehetőséget adnak a megnyitásra. A pálya leolvadt felén csak mintegy 13 cm természetes hó van, ott a pályakezelés ellenére lehetnek holnap foltok, de ott is kiváló fűalapunk van a gyepsí miatt.

Ma éjszaka a tervek szerint folytatjuk a hóágyúzást, így napról napra javuló pályával várunk benneteket. Hétvégére tökéletes körülmények várhatók, a nagyfelvonó félútig biztos járni fog, a felső rész és az erdei pálya még kérdéses.

A dobogókői pálya közleménye:

A vasárnaptól tartó havazásoknak köszönhetően Dobogókőn a jelenlegi hóvastagság eléri a 20-30 cm-t. Szerda délelőtt és délután hógyűjtést végeztünk, amely a parkolókból és a sípálya környékéről származó hó sípálya tetejéhez szállítását jelenti.

Ezt a hómennyiséget az este folyamán tervezzük ratrakkal teríteni a pályán, valamint a pálya többi részét is kezelni. A gépi pályakezelést azonban csak 30 cm hóréteg mellett lehet eredményesen végezni, így elképzelhető, hogy csütörtökön kb. 9-11 óra között az ebben partner síelőkkel egyes szakaszokon léccel végeznénk a pályataposást, amiért a résztvevők aznapi ingyenes síelést kapnának. Az előrejelzések alapján csütörtöktől vasárnapig szinte biztosan, de remélhetőleg a jövő héten is lehetőség fog nyílni a dobogókői síelésre!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.