Menü ≡

Visszatért a tél és a havazás az Alpokba

2019.03.12. | Szerző: Bata Attila
Két hét februári tavasz után márciusban folyamatosan érkezik a havazás az Alpokba, főleg az északi oldalra. Szombat óta havazik a svájci-francia határ mindkét oldalán, amely hétfőn már Ausztriában is hóviharokat okozott.
h i r d e t é s
Szombat reggel óta a Nyugati-Alpokban hullott a legtöbb hó. Igaz, a francia-svájci határ mindkét oldalán nagyon magasra került a hóhatár, a 2400 méter feletti részeken hullott 40-50 cm hó, helyenként 70 centimétert is mértek a hétfő estig tartó időszakban.

Lauterbrunnen (CH) tegnap
A havazás hatalmas széllel érkezett meg az Alpokba, sok helyen hóviharok alakultak ki. Ausztriába hétfőre a havazással együtt a szélvihar is megérkezett. Hétfőn Vorarlbergtől egészen Semmeringig havazott, amely éjszaka is több helyen folytatódott, és az előrejelzések szerint kedd reggelre a magasabb részeken 20-30 cm, a völgyekben 5-10 cm friss hó várható, néhány helyen ennél is több lehet.

Kitzbühel (AUT), tegnapi hóvihar
Természetesen a változatos időjárás továbbra sem áll le. Rövid felmelegedés után újabb havazás érkezik az Alpokba szerda estétől. A mostani számítások szerint ez valamivel több havat hozhat, mint a tegnapi havazás. A legtöbbet most is a francia-svájci oldalon várjuk, 70-80 centiméteres vastagsággal. Ausztriában ennél kevesebb várható, de nagy valószínűséggel havas március 15-i reggelre ébredhetünk majd az északi oldal síterepein.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »