Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatért a tél és a havazás az Alpokba

2019.03.12. Bata Attila

Két hét februári tavasz után márciusban folyamatosan érkezik a havazás az Alpokba, főleg az északi oldalra. Szombat óta havazik a svájci-francia határ mindkét oldalán, amely hétfőn már Ausztriában is hóviharokat okozott.
La Rosiére (FRA) tegnap
La Rosiére (FRA) tegnap
Szombat reggel óta a Nyugati-Alpokban hullott a legtöbb hó. Igaz, a francia-svájci határ mindkét oldalán nagyon magasra került a hóhatár, a 2400 méter feletti részeken hullott 40-50 cm hó, helyenként 70 centimétert is mértek a hétfő estig tartó időszakban.

Lauterbrunnen (CH) tegnap
A havazás hatalmas széllel érkezett meg az Alpokba, sok helyen hóviharok alakultak ki. Ausztriába hétfőre a havazással együtt a szélvihar is megérkezett. Hétfőn Vorarlbergtől egészen Semmeringig havazott, amely éjszaka is több helyen folytatódott, és az előrejelzések szerint kedd reggelre a magasabb részeken 20-30 cm, a völgyekben 5-10 cm friss hó várható, néhány helyen ennél is több lehet.

Kitzbühel (AUT), tegnapi hóvihar
Természetesen a változatos időjárás továbbra sem áll le. Rövid felmelegedés után újabb havazás érkezik az Alpokba szerda estétől. A mostani számítások szerint ez valamivel több havat hozhat, mint a tegnapi havazás. A legtöbbet most is a francia-svájci oldalon várjuk, 70-80 centiméteres vastagsággal. Ausztriában ennél kevesebb várható, de nagy valószínűséggel havas március 15-i reggelre ébredhetünk majd az északi oldal síterepein.
Livigno (ITA) webkamera tegnap, ott is havazott
Livigno (ITA) webkamera tegnap, ott is havazott
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.