Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vizet vásárolnak a hógyártáshoz Mátraszentistvánban

2017.01.08. Sípark.hu

A -19 fokos hidegben bizony a Mátrában elfagynak a patakok és a források. Ha hozzátesszük, hogy rendkívül száraz, csapadékmentes volt a december, már láthatjuk, hogy nem sok víz csurog a Sípark hóágyúihoz a csövekben. A pályakészítés azonban nem állhat meg.
A sízők nagy lészáma megköveteli, hogy újabb sípályát nyissanak meg. A héten elkezdett, piros jelzésű, 650 méter hosszú pálya már majdnem kész.

Ehhez azonban még legalább egy éjszakát működtetni kell a hóágyúkat. Az üzemeltető ezért úgy döntött, hogy 4500 köbméter ivóvizet vásárol. Ezzel a mennyiséggel a hiányzó hófelület szépen kipótolható. Az ivóvíz ugyan rendkívül drága, de a Síparknak mindig is az volt a legfontosabb, hogy a sízők a jó hó és a csúszás élményével gazdagabban térjenek haza.

Reggeli körkép
Az aktuális hóhelyzetről és a nyitva tartó pályákról a www.sipark.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ha már a hógyártásról írunk, akkor muszáj megemlíteni, hogy ebben a hidegben nem csak hóágyúval készülhet hó. Tegnap a Hóhatár Hütte teraszáról forró vizet öntöttek ki, amely a levegővel érintkezésbe lépve azonnal kikristályosodott. Nos, ez is hó. Íme erről egy felvétel:

KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Lovas Vendégház 
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Avar Hotel Mátrafüred 
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness-és spa oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Panoráma apartman 
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.