Menü ≡

Vonn az olimpia miatt halasztja el műtétét

2013.12.02. | Szerző: MTI
Elhalasztja korábban megsérült jobb térdének operációját Lindsey Vonn, az amerikaiak olimpiai bajnok alpesi sízője, aki már a héten újra versenyezne. A 29 éves kétszeres világbajnok versenyző november 19-én, edzés közben bukott, s jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja.
h i r d e t é s
Vonn azt mondta, ha most kés alá feküdne, az megakadályozná abban, hogy megvédje lesikló olimpiai bajnoki címét a februári szocsi téli játékokon.

„Persze valószínűleg akkor is így cselekednék, ha a mostani nem egy olimpiai szezon lenne” – nyilatkozta az amerikai lesikló-specialista. „Kipróbálnám, hogy mennyit bír a térdem, sok lehetőségem amúgy sincs, végül így is, úgy is meg kell majd műteni.”

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Vonn elutazik Lake Louise-ba, s az edzésen részt is vesz. Ha a tréning közben nem lesz semmi problémája, akkor rajthoz is áll a pénteki és a szombati lesikló-futamokon. Az olimpiai bajnoknak ez lesz az első versenye azóta, hogy a februári világbajnokságon súlyos balesetet szenvedett, s szintén a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört.

Vonn-nak három vk-futamon kell még diadalmaskodnia ahhoz, hogy beállítsa Annemarie Moser-Pröll rekordját. Az osztrák síző pályafutása során 62 vk-versenyt nyert meg.

2013.12.02. 18:43:17 huligan
Így kell hazavágni egy frankó pályafutást! Nem lett volna szabad erőltetni az olimpiát... Nagyon hamar lécre állt, nagyon korán kezdte el terhelni a térdét. Az hogy rásérült, sajnos erősen benne volt a pakliban. Ne legyen igazam, de még az olimpiára sem lesz rendben. Nem tudom ki nyomja ennyire ezt szereplés kényszert, de nem egészséges az biztos... de-hát ilyen a sóbiznisz...:)
2013.12.02. 19:35:41 csabeszka
Apósom szokta volt mondani (és valljuk be van is benne valami): Ahol a versenysport kezdődik, ott sokszor az egészség végződik!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »