Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Vrátna: már Szlovákiában is lehet síelni

2017.11.24. | Szerző: Bata Attila
Ma Szlovákia is megkezdte a 2017-2018-as síszezont. Először a Zsolnától 30 kilométerre keletre található Vrátna-völgy indította be a lifteket erre a hétvégére. A többi, a hazánkban is ismert szlovák síterep még vár az üzemkezdettel, de sok helyen már javában készítik elő a pályákat.
Mai webkamera kép: még nincs tömeg a pályán (és a liften sem)
Egyelőre még csak péntektől vasárnapig lehet csúszni. A Vrátna-völgyben a Chleb oldalt nyitották meg, itt üzemel három lift, köztük a nyolcszemélyes kabinos lift. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint a pályán 10-50 centiméter vastag a hó.

A nyitás tervezett volt, már napokkal korábban meghirdették és annak ellenére meg is tartották, hogy az utóbbi napokban a szlovák hegyekben is megenyhült az időjárás, amely nem igazán kedvez a szezonkezdetnek. A novemberben gyakori inverz állapot alakult ki, vagyis ködpárna miatt hidegebb van a völgyekben, míg a köd feletti részeken süt a Nap, amint a lenti webkamera kép is mutatja. A következő napokban Szlovákiát is eléri egy hidegfront.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az első hétvégén a felnőttek 15 eurós napijegyért síelhetnek, a diák és nyugdíjas jegy 11 euróba, a gyermekjegy 9 euróba kerül.

Szlovákiában több síközpontban is dolgoznak a pályák előkészítésén. A következő hétvégére több síterep is kinyithat, igaz, egyelőre csak néhány pályával.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 235 vendég és 28 regisztrált felhasználó látogatja.