Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vulkánkitörés vethet véget az idei síszezonnak az Etnán

2013.03.08. Bata Attila

Vulkánkitörés vethet véget az idei síszezonnak az Etnán A világ egyik legemlékezetesebb élménye lehet az olaszországi Etna tűzhányó hegyoldalában kialakított pályákon síelni. Az idei szezonban szerencsére rengeteg hó esett, az átlagosnál többet lehetett síelni, de a hét eleji újabb vulkánkitörés miatt valószínűleg az idei szezonban már nem tudnak újra kinyitni.
Az idei szezonban számos alkalommal közöltünk csodás képeket a behavazott Etnáról. A szicíliai tűzhányó sokáig nyugalomban tudott maradni az idén, de február közepe óta már meglehetősen aktív. A sorozatos kitörések ugyan nem minden esetben akadályozták a síelést, de ezen a héten már kénytelenek voltak lezárni a sípályákat, hiszen annyi vulkáni hamu hullott a havas pályákra, hogy azon már nem lehet síelni.

Hó és láva, a február 28-i, hatodik kitörés videója
Az Etna síterepe az egyik legveszélyesebbek közé tartozik, főleg azoknak, akik késztetést éreznek arra, hogy letérjenek a kijelölt pályákról. A pályák menti hegyoldal tele van kisebb-nagyobb hasadékokkal vagy szakadékokkal, amelyekbe gyakran esnek bele a pályákról letérő síelők vagy szánkózók.

A mostani kitörés, idén immáron a hetedik, a kedvezőtlen széljárásnak köszönhetően eléggé beborította a pályákat hamuval, ezért a pályákat ideiglenesen be kellett zárni. Egy jelentősebb mennyiségű havazás helyrehozhatná a pályák állapotát, de mivel már márciusban járunk, ilyenkor már nem igazán szokott ilyen mennyiségű hó leesni. Úgyhogy a mostani bezárás könnyen azt jelentheti, hogy az idei évre véget ért a síszezon az Etnán, amely a helyi polgármester szerint nagyon komoly veszteséget jelent a környék idegenforgalmának.

KOMMENTEK
Bukfenc | 2013.03.10. 16:58
Minden nem stimmelhet!:(

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.