Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wagrain: két hegyet köt össze a szuperkabin

2013.11.14. 2013.11.29. Stánicz Balázs | frissítve: 2013.11.29.

2012 júliusában kezdődött a szuperfelvonó építése, 15 hónap után az utolsó csavar is a helyére került, november 9-én nyílt napot tartott a lifttársaság; volt kabinozás 200 méterrel a lábunk alatt és sramli zene.
Közel 15 millió eurót kóstál a salzburgi sítartomány legújabb üdvöskéje, a G-Linkre keresztelt szuperkabin, pontosabban kabinok, ugyanis mindjárt kettő is van belőle. A felvonó Wagrain két részét, a Flachauval határos Grießenkarecket és a St. Johannal (Alpendorf) összeolvadó Grafenberget köti össze.
Ezt a két hegyet köti össze
Ezt a két hegyet köti össze
Ezentúl a múlté a síbuszozás a két hegy közt; alig öt perc alatt átröpít minket Wagrain újdonsága. Miközben szédítő magasságokban lebegünk a föld felett; konkrétan 250 méteres mélység „tátong” a lábunk alatt, addig csodás panorámában gyönyörködhetünk. Szép időben látni a közeli Hochköniget vagy éppen a Dachsteint.

Így néz ki élőben
Így néz ki élőben
A lifttársaság példaképnek a kanadai Whistler síparadicsomában megépített Peak 2 Peak kabinost tekintette; a példaképből 2013 novemberére valóság lett. A nagyközönség számára november 9-én ingyenes nyílt napot tartottak, előtte az újságírók és prominens személyiségek vették birtokukba a G-Linket.
Utazás 250 méterrel a föld felett
A szuperkabinok egyenként 130 fő befogadásra is alkalmasak, csúcssebességük 43 km/h, óránként mintegy 1300 főt képesek szállítani. Wagrainban november 29-én kezdődik a síszezon, a G-Link várhatóan csak decemberben kerül megnyitásra a téli sportolók előtt.
KOMMENTEK
dragon | 2013.11.17. 12:07
Állat! Nem sokára kipróbálom!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.