Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyszabású fejlesztések jövőre St Coronán

2008.12.13. Stánicz Balázs

Nagyszabású fejlesztések jövőre St Coronán Mönichkirchen az idén kipihente az elmúlt évek beruházásait, jövőre a hóágyúrendszert szeretnék fejleszteni. A szomszédos St Coronán új ülőfelvonókat és sípályákat álmodott meg a lifttársaság. Egyenlőre azonban marad a valóság; továbbra is a lassú együlésessel tudunk a pályákhoz feljutni.

MÖNICHKIRCHEN

A wechseli síparadicsomban idén számottevő újdonságokkal nem kell számolnunk. Tavaly hír, de a mostani szezonban is érvényes: életre hívták az ún. Wechselland bérletet, amellyel Mönichkirchen-Mariensee sípályái mellett a szomszédos St Corona lejtőit is használhatjuk. Akár az egynapos bérletet is kérhetjük ilyen formában, így akár délelőtt síelhetünk Mönichkirchenen, míg délután St Coronát fedezhetjük fel. Ráadásul a normál bérletre mindössze három eurót kell ráfizetnünk (egy napos síjegy esetében).

Jövőre újabb jelentős fejlesztések várhatók Mönichkirchenen. 1,8 millió beruházással bővítik és modernizálják a mariansee-i oldalon fekvő Panoramabahn melletti hóágyúrendszert., elsősorban a 8-as és 9-es pályákon. A hóágyúrendszer bővítése keretében egy új 11 000 m3 befogadóképességű víztározót is létrehoznak.

SANKT CORONA

A szomszédos St Coronán sem terveznek nagyobb fejlesztést a mostani szezonra, de az elkövetkezendő évekre már igen ! A völgyben fekvő Unternberg település kezdőfelvonóitól egy kétsebességes négyszemélyes ülőfelvonó épülne. A libegő egészen a mostani négyüléses aljáig szállítani a vendégeket, tervezett hossza 1600 méter lenne. Az üléses mellé új sípályát és ezzel egyetemben hóágyúrendszer kibővítését tervezik, továbbá a hóágyúrendszer fejlesztése keretében egy újabb víztározó is épülne St Coronán. A beruházás várható költsége 8 millió euró.

De ez még nem minden! A már lassan tíz éve dédelgetett fejlesztés, nevezetesen a Hannesen I csákányos leváltása is valóra válhatna, itt továbbra is egy négyülésest terveznek. A kampsteini csúcs közelében, a csak pályatérképen létező 1a kék pálya mellé egy húzóliftet építenének.

Amennyiben a tervek megvalósulnának úgy az eddigi csákányos és az igen lassú együléses helyett két modern ülőfelvonóval juthatnánk fel a pályarendszerre. Az már más kérdés, hogy ennyi nagykapacitású felvonó mellett elengedhetetlenül szükséges a pályarendszer bővítése és a meglévő sípályák szélesítése. Különösen a jelenlegi Hannesen II négyszékes melletti két lejtő, nevezetesen a piros kettes és a kék egyes helyenként igen szűk.

St Corona esetében csupán egy kérdés merülhet fel, megvalósulnak-e valamikor is ezek a nagyra törő tervek, hiszen ne feledjük; a Hannesen I csákányosát már lassan 15 éve le szeretnék cserélni.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.