Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Simonhöhe négyüléses liftje Werfenwengre költözik

2011.11.28. | Szerző: Stani
Simonhöhe négyüléses liftje Werfenwengre költözik Werfenweng egy kisebb salzburgi síterep az A10-es pálya mellett. Feltehetően sok magyar síelőnek ismerősebbnek cseng Hochkönig vagy Flachau neve, mint az azokhoz egyébként közeli Werfenweng. Most talán többen meglátogatják majd, ugyanis a liftrendszer az idei szezontól egy négyfős libegővel bővül.
Kevés pénz a fejlesztésekre

Ha ló nincs a szamár is jó, a werfenwengi lifttársaság az idei szezonban szűkre húzta az övet és mindösszesen két millió euróból épített „új” felvonót, méghozzá egy négyülésest. Az új felvonó valójában nem is új, hiszen 2001-ben már köreit rótta pár-száz kilométerrel délebbre, a napsütéses Karintiában, egészen pontosan Simonhöhe síterepén.

Simonhöhe időközben anyagilag kedvezőtlen helyzetbe került, így az ülőfelvonót el kellett adnia. Ritkán fordul elő, hogy osztrák síközpontok használt liftet állítanak fel, ez most ezen kevés esetek egyike.

Régi felvonókat küld nyugdíjba a négyüléses
Pirossal a négyüléses
Pirossal a négyüléses

A négyüléses Werfenweng lift a korábban egymással párhuzamosan futó és ugyanazokat a lejtőket kiszolgáló dupla és együléses libegőket váltja fel. Mostantól nem kell magányosan utaznunk, hanem akár négyen is felfelé libeghetünk a Bischling (1800 m) csúcsára, ami egyben a síközpont legmagasabb pontja is.

Jövőre jön a kabinos?

A vezetőség mintegy 20 millió eurót költene a következő években Werfenwengre, és a beruházások egyik ékköve lehetne a tízfős kabinos, ami St Martin környékéről törne a csúcsra. Egyes vélemények szerint akár már a jövő szezonban megépülhet a gondola, a legtöbben azonban 2-3 év múlva látnak reális esélyt az újabb fejlesztésre
2011.11.28. 21:58:59 vasssy
Pedig hangulatos volt az a két lift. Amolyan retrohangulata volt az embernek tőlük, mint Aflenzben. Modernnek ott az Ikarus meg a négyüléses. ;-)
Amúgy a mellettük lévő ritkásabb erdő egész jónak néz ki, egyszer egy nagyobb havazás után is megnézném szívesen.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 10 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.