Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wildkogel: új kabinos épül a salzburgi síterepen

2010.11.15. Stánicz Balázs

Wildkogel: új kabinos épül a salzburgi síterepen Néhány éve már szóbeszéd volt Wildkogelen egy új kabinos Bramberg irányából. 2010 nyarán a szóbeszéd helyett megjelentek a munkagépek és elkezdődött a kabinos építése, ami minden bizonnyal felértékeli a Salzach völgyében fekvő síparadicsomot.
Wildkogelre eddig Neukirchenből tudtunk feljutni egy kabinos segítségével. Akik Brambergen laktak azok síbuszozásra vagy autózásra kényszerültek Neukirchen településig. Igaz sípálya már régóta volt a brambergi falu határáig; sífelvonó a hegyre már nem. A brambergi polgálmester szerint ez kihatott a vendégek számára is, érthető okok miatt a közeli Neukirchen több vendéget tudott felmutatni.

Június közepén eljött a várva várt pillanat; megjelentek az első munkagépek, hogy elkezdjék az új kabinos építését. A nyolcfős gondolák két szekcióban szállítják a síelőket a síparadicsom „krémjébe”, oda ahonnan a világ leghosszabb; a mintegy 14 kilométeren keresztül kanyargó – éjszaka kivilágított – ródlipályája is indul.
Ilyenek lesznek a kabinok
Ilyenek lesznek a kabinok
A kabinos völgyállomásánál egy sportbolt, szerviz továbbá egy mélygarázs is helyet kap. A Smaragdbahn és vele összefüggő projektek építési költsége 15 millió euró, amit részben a brambergi önkormányzat állt. Érdekességként megemlítendő, hogy az építéseket helyi és környékbeli cégeknek adták ki, igaz ez Ausztriában inkább bevett szokás, mintsem kuriózum. A tervek szerint 2012-ben egy 500 ágyas hotel is gazdagítani fogja a település szálláskínálatát.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.