Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wildkogel: új hatüléses és hóágyúrendszer

2012.10.31. Stánicz Balázs

Wildkogel: új hatüléses és hóágyúrendszer Belehúzott a salzburgi síparadicsom, idén egy új hatülésessel büszkélkedhetnek a helyiek, továbbá fejlesztik a hóágyúrendszert, ezáltal az összes pálya hóágyúzhatóvá válik.
Wildkogel feltehetően a legtöbb honfitársaink számára még ismeretlen salzburgi síterep, ami nem is csoda, hiszen a környéken a nagyobbnál nagyobb sírégiók sorakoznak, mint Kitzbühel, Saalbach, Kaprun-Zell am See és kicsit tovább Zillertal. Ennek ellenére érdemes megállni és egy kitérőt tenni a síparadicsomba; csodás pályák, nagyszerű panoráma a Kitzbüheli Alpokban.
Az új felvonó a pályatérképen
Az új felvonó a pályatérképen
A Frühmesser hegyoldalára eddig egy hosszú csákányossal juthattunk, ami a síterep egyetlenegy mankója volt, lévén a többi jelentősebb felvonó mind ülőszékes vagy kabinos. Természetesen még találunk azért húzólifteket, hogy azért ne feledjük el, milyen is amikor beleakad a kabátunk a csákányosba. A mostani hatüléses leváltja a korábbi csákányost és innentől kezdve kényelmesen libeghetünk közel 2200 méterig. A fejlesztésnél ügyeltek a környezetvédelemre, nevezeten, hogy ne végezzenek felesleges földmunkákat, így a lift nyomvonala teljesen megegyezik az elődjével. Az építési költségek 6,1 millió eurót kóstálnak.
Csodás környezetben épül a hatüléses
Csodás környezetben épül a hatüléses
Az X Frühmesser hatszékes számokban
  • Völgyállomás: 1766 m
  • Hegyállomás 2129 m
  • Szintkülönbség: 363 m
  • Hosszúság: 1402 m
  • Kapacitás: 2000 fő/óra
  • Menetidő: 4,40 perc
Továbbá fejlesztik a hógyúrendszert, egy 115 000 köbméter befogadóképességű víztározót hoznak létre és ezzel együtt további 15 hektár sípályát kapcsolnak be a műhavazásba. Így az idei szezontól az összes lejtő hóágyúzhatóvá válik.
KOMMENTEK
Eszteván | 2012.11.01. 08:55
Nagyon jó kis síterep és rengeteget fejlődött az utóbbi két évben. Bármikor szívesen visszamennék.

Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.