Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Zágráb elmarad: túl meleg van a versenyhez

2013.12.28. | Szerző: Bata Attila
A FIS világ kupa sorozat egyik legjobb versenyei maradnak el a szervezet mai döntése alapján. Mindent mérlegelve, főleg a következő napok időjárás előrejelzéseit, a FIS úgy döntött, hogy az idén nem rendezik meg sem a hölgyek, sem a férfiak szlalom versenyét Zágrábban.
Idén 10. alkalommal rendezték volna meg a szlalom versenyeket a Zágráb melletti Sljeme hegyen, de ezúttal tényleg elmarad a verseny. A tényleg most annak szól, hogy az előző évtizedben talán egy-két kivétellel mindig is necces volt a verseny megrendezése, szinte mindig az utolsó pillanatban kapták meg a rendezők az engedélyt. Sokan most is ebben bíztak, de a FIS úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi állapotok és a várható időjárás alapján nem lehet már versenyre alkalmas pályát készíteni január 4-re.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A verseny még annak idején a Kostelic testvérpár sikerei miatt került a programba, de a folyamatos megrendezése már nem csak ennek köszönhető. Az évtized alatt a versenysorozat egyik legjobban szervezett versenyévé választották több évben is a versenyzők és az edzők szavazatai alapján. A versenyzők amúgy is szeretik, hiszen az itt kiosztott pénzdíjak mindig a legmagasabbak közé tartoztak.

A FIS döntése alapján elmarad a január 4. délelőttre tervezett női, valamint a január 6. délutánra/estére tervezett férfi futam is. Nemcsak Zágrábban van gond az időjárással. A január 1-re tervezett müncheni városi verseny is elmarad az enyhe időjárás miatt. A legelső hírek szerint az elmaradt zágrábi versenyeket Sestriere és Garmisch Partenkirchen terepein pótolhatják majd.

2013.12.29. 11:40:52 arsenal
Nem meglepő, a Január eleje elég necces az ilyen helyeken lsd még Maribor.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 300 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.