Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen, Zauchensee és Kitzbühel: nyitás szombaton!

2010.10.28. Bata Attila

Gerlitzen, Zauchensee és Kitzbühel: nyitás szombaton! Bár jön az enyhe időjárás a hétvégére, ennek ellenére sorra jelentik be az osztrák síterepek, hogy mikorra tervezik a nyitást. Lehet már síelni Turracher Höhe és Planai terepein, de szombattól már Zauchensee, Gerlitzen és Kitzbühel is fogadja a síelőket.
Az első salzburgi és tiroli nem gleccserterep is kinyit a hétvégén. Zauchensee háromnapos nyitással kezd, péntektől hétfőig lehet kedvezményesen síelni. A tervek szerint a hatszemélyes Gamskogel I, a kétszemélyes Gamskogel II, és a Seekar liftek fognak üzemelni, vagyis a Gamskogel II és Ostabfahrt pályákat nyitják meg, amely azt jelenti, hogy teljesen a völgyig lehet majd síelni!

Zauchensee üzemeltetői elmondták, hogy az előkészített hóréteg átlagosan 20 cm vastag a pályákon, és amennyiben az időjárás is megengedi, akkor egy héttel később is kinyitnak. Legalább 10 éve nem fordult elő, hogy a lifteket Mindenszentek előtt beindították volna. A jegyárak természetesen kedvezményesek: a felnőtt napijegy 15, a diák 12, a gyermek 7 euróba kerül. A szezonbérletek (Ski amadé vagy Salzburg Super Ski Card) ezen a hétvégén még nem lesznek érvényesek.

Zauchensee: a Gamskogel-Ostabfahrt tegnap délelőtt
Zauchensee: a Gamskogel-Ostabfahrt tegnap délelőtt
Szintén szombaton nyit Kitzbühel a Resterkogel hegyoldalon. A Pass Thurn alsó állomás és a Resterkogel csúcs közötti részen 30 centiméter vastag hó van a pályákon. Nem csak itt közlekednek a liftek, hanem a másik oldalról a Breitmoos panorámakabinossal is fel lehet jutni a hegyre. Itt egy napijegy 22 euróba, diákoknak és gyerekeknek 10 euróba kerül.

A magyarok körében népszerű Gerlitzen is megkezdi a szezont szombaton. Itt a nyolcszemélyes Carving Jet és a kétszemélyes Bergbahn felvonók közlekednek. Kizárólag téli gumikkal lehet felhajtani a Carving Jet melletti P9-es parkolóba, ahol a parkolás ingyenes. Itt a napijegy 18 euróba kerül, diákoknak/szenioroknak 15, gyerekeknek pedig 9 euró. Itt a Karintia bérletet már elfogadják.

Hauser Kaibling és Reiteralm szinte teljesen kész a nyitásra, nagyon kevés hiányzik az első naphoz. Az a kevés pontosan egy kis újabb hidegfrontot jelentene, akkor egyből lehetne nyitni mindkét helyen.

A hétvégén meglepően kevés hó esett Obertauernben. Az automata mérőműszerek adatait a síterep vezetője is megerősítette, jelenleg még kevés a hó a pályákon és a meleg is akadályozza a hóágyúzást. Ennek ellenére ma bejelentették, hogy november 16-án nyitnak.

Ha már november közepei nyitásról beszélünk,akkor ne feledkezzünk meg Heiligenblutról sem, a karintiai síterep november 13-án kezdheti az idei szezont.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.