Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Zdiar: karácsony előtt adják át az új síliftet

2017.12.18. | Szerző: Bata Attila
A lengyel határhoz közeli Zdiar (Zsgyár) falu több sítereppel is büszkélkedhet. Az idei szezonban a Strachan síközpontban adnak át egy négyszemélyes ülőliftet. Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja itt a síelőket.
Zdiar az elmúlt évtizedekben sok magyar síelőt fogadott. A legismertebb síterepe, a Strednica a lengyel határhoz vezető út mellett fekszik. A hat kilométer hosszú falu egy völgyben húzódik végig és régen számos szálláshely udvarában építettek valamilyen egyszerű "síliftet", amely a meredek udvarban húzta fel a vendégeket egy rövid csúszásra. Gyerekes családoknak ideális, ha a pálya aljában van a szoba, a konyha vagy a mosdó.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Strachan síterep is így indult egy jó évtizeddel ezelőtt. A tulajdonos felrakott egy csákányos liftet a hasonló nevű panzió melletti domboldalra. Aztán még egy liftet, majd a többit. Az idén jött el az pillanat, amikor már sikerült kényelmesebbé tenni a liftezést. A három húzóliftből kettő megszűnik, helyüket és szerepüket egy négyüléses lift veszi át.

Az új lift 996 méterről indul és 1130 méterre érkezik. Összesen 2400 utast szállíthat óránként. Ezen a nyolcszáz méter hosszú úton küzdi le a 134 méteres szintkülönbséget, így már képet kaphatunk a lift melletti pályák meredekségéről is.

Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja a síelőket. A családos síterep gondolt azokra a szülőkre is, akik egyedül is csúsznának. A síterep alján található síovodában még a gyerekre is vigyáznak, ha kell.

Az új liftet (és az új vendéglőt) december 23-án adják át, és ezen a napon ingyen lehet síelni!!!
2017.12.18. 15:16:43 Paganini
Valami nem stimmel: 1230-1000=230, a cikk viszont 134 m-es szintkülönbséget említ.
2017.12.18. 15:39:48 batus
Köszi, javítva!
2017.12.18. 15:49:20 Paganini
Örülünk az új ülőliftnek, kellemes lejtésű pálya.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 10 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.