Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zdiar: karácsony előtt adják át az új síliftet

2017.12.18. Bata Attila

A lengyel határhoz közeli Zdiar (Zsgyár) falu több sítereppel is büszkélkedhet. Az idei szezonban a Strachan síközpontban adnak át egy négyszemélyes ülőliftet. Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja itt a síelőket.
Zdiar az elmúlt évtizedekben sok magyar síelőt fogadott. A legismertebb síterepe, a Strednica a lengyel határhoz vezető út mellett fekszik. A hat kilométer hosszú falu egy völgyben húzódik végig és régen számos szálláshely udvarában építettek valamilyen egyszerű "síliftet", amely a meredek udvarban húzta fel a vendégeket egy rövid csúszásra. Gyerekes családoknak ideális, ha a pálya aljában van a szoba, a konyha vagy a mosdó.

Az új sítérkép
Az új sítérkép
A Strachan síterep is így indult egy jó évtizeddel ezelőtt. A tulajdonos felrakott egy csákányos liftet a hasonló nevű panzió melletti domboldalra. Aztán még egy liftet, majd a többit. Az idén jött el az pillanat, amikor már sikerült kényelmesebbé tenni a liftezést. A három húzóliftből kettő megszűnik, helyüket és szerepüket egy négyüléses lift veszi át.

Az új lift 996 méterről indul és 1130 méterre érkezik. Összesen 2400 utast szállíthat óránként. Ezen a nyolcszáz méter hosszú úton küzdi le a 134 méteres szintkülönbséget, így már képet kaphatunk a lift melletti pályák meredekségéről is.

Az új lift hegyállomása
Az új lift hegyállomása
Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja a síelőket. A családos síterep gondolt azokra a szülőkre is, akik egyedül is csúsznának. A síterep alján található síovodában még a gyerekre is vigyáznak, ha kell.

Nyitás december 23-án ingyenes síeléssel!
Nyitás december 23-án ingyenes síeléssel!
Az új liftet (és az új vendéglőt) december 23-án adják át, és ezen a napon ingyen lehet síelni!!!
KOMMENTEK
Paganini | 2017.12.18. 15:16
Valami nem stimmel: 1230-1000=230, a cikk viszont 134 m-es szintkülönbséget említ.
Bata Attila | 2017.12.18. 15:39
Köszi, javítva!
Paganini | 2017.12.18. 15:49
Örülünk az új ülőliftnek, kellemes lejtésű pálya.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.