Menü ≡

®diar: elkészült az országút a két síterep között

2019.11.03. | Szerző: Bata Attila
Október 29-én adták át a Bélai-Tátrában az I/66-os országút felújított szakaszát, amely a környék két síterepe közötti részen javítja a közlekedés minőségét.
h i r d e t é s
Közel öt kilométer hosszban újították fel a ®diar (Zsgyár) településen átvezető, a nemzetközi forgalomban jelentős szerepet betöltő országutat.

Közel egy év alatt a 124,9-es kilométertől, vagyis a Bachledka síterephez vezető út kereszteződésétől, egészen a 129,8-es kilométerig, vagyis a falu végén található Strednica sícentrumig tartott a felújítás. Ez utóbbitól könnyen elérhető a település harmadik, és szintén ülőlifttel ellátott síterepe, a Strachan sícentrum.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A felújítás folyamán kicserélték az aszfaltburkolatot, a vízelvezetőket és ahol lehetett járdákat építettek. Az út mentén lecserélték a buszmegállókat és a közvilágítást. Az egész projekt 3,5 millió euróba került, amelyet az Európai Unió fizetett.
További jó hír közlekedési szempontból, hogy egy nappal később bejezték a Csorbató (©trbské Pleso) és Tátracsorba (Tatranská ©trba) közötti út 2,1 kilométer hosszú szakaszának felújítását.

Jelenleg még a Poprád és Ótátrafüred (Starý Smokovec) közötti országút 5,5 kilométeres szakaszán dolgoznak a nyár óta. Sajnos, itt van rá esély, hogy nem végeznek a síszezon kezdetére.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »