Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bachledka: átadták a tízszemélyes kabinos síliftet

2018.12.30. | Szerző: Bata Attila
Szerencsére Szlovákia idén sem marad új sílift megépítése és átadása nélkül, erről a lengyel-szlovák határ közelében található Bachledka síterepe gondoskodott. Egy régi háromszemélyes lift helyére egy modern, 10 személyes kabinost épített meg a Leitner cég.
Elég dinamikusan fejlődik a Zdiar melletti Bachledova-völgyben található síterep, amely az utóbbi időkben már Bachledka néven hívja magát. A tavalyi év szenzációja volt a Lombkorona-ösvény amelynek fapadlóján a fák magasságában sétálhatunk és élvezhetjük a pazar kilátást.

Ehhez az ösvényhez korábban egy háromszemélyes ülőlift vitt fel, a régi típusból. Az nyilvánvalónak tűnt, hogy a Lombkorona-ösvény megközelítéséhez a 30 éve épített lift sem minőségben, sem kapacitásban nem lesz megfelelő.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az idén átadott kabinos lift sokat javít a helyzeten. Először is a kabinokban teljesen védettek vagyunk az időjárás kellemetlenségeivel szemben, másodszor az új lift már óránként 1700 utast* tud szállítani, amely jóval felülmúlja elődje teljesítményét. A legnagyobb változás az utazás minősége mellett az utazás sebességében következett be. Amíg régen valaki szétázhatott az akár 25 perces út alatt, addig a zárt kabinokban már csak hét percig tart az út.

Arról már nem is beszélve, hogy az új lift kerekesszékkel is igénybe vehető, akárcsak a Lombkorona-ösvény, amely - a helyiek szerint - a kevés akadálymentesített látnivalók közé tartozik Szlovákiában.
A régi liftet márciusban bontották le, azóta csak a kb. 2,6 kilométeres túraúton lehetett feljutni az ösvényhez. Mostantól ez a gond is megoldódott, sőt extrémebb téli viszonyok között, mint mostanában is, fel lehet jutni a hegyre. A héten például annyira eljegesedett a turistaút, hogy biztonságosabb a síliftet választani.

Bachledkán a szezon december 22-én kezdődött meg, ekkor adták át az új liftet is. Jelenleg a síterep mindhárom völgye síelhető.*Az ilyen típusú liftek kapacitása rendszerint jóval 2000 felett van. A magyarázat egyszerű. A síterep csak 30 darab 10 fős kabint vásárolt meg egyelőre. A tervek szerint a jövőben további 16 kabin megvásárlásával 2600 fő/órára emelkedik majd a kapacitás.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »