Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bachledka: átadták a tízszemélyes kabinos síliftet

2018.12.30. Bata Attila

Szerencsére Szlovákia idén sem marad új sílift megépítése és átadása nélkül, erről a lengyel-szlovák határ közelében található Bachledka síterepe gondoskodott. Egy régi háromszemélyes lift helyére egy modern, 10 személyes kabinost épített meg a Leitner cég.
Az új kabinos lift | Kép: Bachledka SKI&SUN
Az új kabinos lift | Kép: Bachledka SKI&SUN
Elég dinamikusan fejlődik a Zdiar melletti Bachledova-völgyben található síterep, amely az utóbbi időkben már Bachledka néven hívja magát. A tavalyi év szenzációja volt a Lombkorona-ösvény amelynek fapadlóján a fák magasságában sétálhatunk és élvezhetjük a pazar kilátást.

Ehhez az ösvényhez korábban egy háromszemélyes ülőlift vitt fel, a régi típusból. Az nyilvánvalónak tűnt, hogy a Lombkorona-ösvény megközelítéséhez a 30 éve épített lift sem minőségben, sem kapacitásban nem lesz megfelelő.
10 személy fér el az új kabinban | Kép: Bachledka
10 személy fér el az új kabinban | Kép: Bachledka
Az idén átadott kabinos lift sokat javít a helyzeten. Először is a kabinokban teljesen védettek vagyunk az időjárás kellemetlenségeivel szemben, másodszor az új lift már óránként 1700 utast* tud szállítani, amely jóval felülmúlja elődje teljesítményét. A legnagyobb változás az utazás minősége mellett az utazás sebességében következett be. Amíg régen valaki szétázhatott az akár 25 perces út alatt, addig a zárt kabinokban már csak hét percig tart az út.

Arról már nem is beszélve, hogy az új lift kerekesszékkel is igénybe vehető, akárcsak a Lombkorona-ösvény, amely - a helyiek szerint - a kevés akadálymentesített látnivalók közé tartozik Szlovákiában.
Kép: Bachledka
Kép: Bachledka
A régi liftet márciusban bontották le, azóta csak a kb. 2,6 kilométeres túraúton lehetett feljutni az ösvényhez. Mostantól ez a gond is megoldódott, sőt extrémebb téli viszonyok között, mint mostanában is, fel lehet jutni a hegyre. A héten például annyira eljegesedett a turistaút, hogy biztonságosabb a síliftet választani.

Bachledkán a szezon december 22-én kezdődött meg, ekkor adták át az új liftet is. Jelenleg a síterep mindhárom völgye síelhető.



*Az ilyen típusú liftek kapacitása rendszerint jóval 2000 felett van. A magyarázat egyszerű. A síterep csak 30 darab 10 fős kabint vásárolt meg egyelőre. A tervek szerint a jövőben további 16 kabin megvásárlásával 2600 fő/órára emelkedik majd a kapacitás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.