Menü ≡

Zell am See: új négyüléses és összekötés Saalbach felé

2012.11.26. | Szerző: Stani
Zell am See: új négyüléses és összekötés Saalbach felé Korábban már írtunk a 70 milliós fejlesztésről, amit sajnos elutasítottak, így nem épül kabinos Piesendorfból. Újdonságok nélkül így sem maradunk; új négyüléses a Sonnenalm részen és egy esetleges összeköttetés Saalbach felé.
h i r d e t é s

Piesendorftól nem épül kabinos

Minden bizonnyal nem csak a szűk régió, hanem Salzburg tartomány legnagyobb turisztikai beruházása lett volna a 70 milliós fejlesztés, amit Zell am See síterepére szántak. A hatóságok és néhány helyi földtulajdonos azonban útját állta a bővítésnek, így jelenleg úgy néz ki, hogy nem épül sem kabinos felvonó Piesendorfból, sem a felsőbb régiókban ülőfelvonók. Igaz a lifttársaság nem adta fel, és még egyszer nekiindul, „hátha” alapon.

Új négyüléses a Sonnenalmon

Bár a fent említett beruházás láthatóan a kútba esett, újdonságok nélkül azért nem maradunk; idén egy új négyüléses felvonó épül a síterep Sonnenalm nevű pályarendszerén. Az elmúlt években sok millió eurót költöttek ezen pályarész fejlesztésére; megépült az új hatüléses Hochmaisbahn, fejlesztették a hóágyúrendszert, modernizálták a Sonnenalmbahn nagykabinosát.
Az új négyüléses októberben
Az új négyüléses októberben
A négyüléses a korábbi duplaszékes Sonnengratbahnt váltja; az új felvonóval kényelmesebben és gyorsabban érhetjük el a pályákat. Az ülések puha bőrborítást kaptak, a beszállást a völgyállomásnál futószalag segíti.

További újdonság a CityXpress völgyállomásához szállító új lift, mellyel a parkolóból juthatunk fel. Ezenkívül hét wifi pontot hoztak létre a síterepen, ahol díjmentesen csatlakozhatunk a világhálóra.

Összeköttetés Saalbach völgyével?

A már sokat emlegetett 70 milliós projekt több célt szolgált volna, egyik ezek közül a Kaprunnal való összeköttetés. Egyelőre mellékvágányra került tervek helyett újak születtek, nevezetesen egy összeköttetés Saalbach felé.

Az 1980-as évekig létezett egy sípálya Viehhofen irányába (saalbachi völgy első települése), amit a síterep újra aktiválni szeretne, továbbá a későbbiekben egy kabinost építeni a Sonnenalm és a völgy közt. Így egy sítechnikai és fizikai összeköttetés egyaránt létrejönne a két salzburgi síparadicsom közt. A tervezett összeköttetéshez Saalbach is pozitívan áll és már a földtulajdonosok is beleegyeztek, így az elkövetkezendő években valósággá válhat a két salzburgi síparadicsom összekapcsolása.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »