Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új négyüléses és összekötés Saalbach felé

2012.11.26. Stánicz Balázs

Zell am See: új négyüléses és összekötés Saalbach felé Korábban már írtunk a 70 milliós fejlesztésről, amit sajnos elutasítottak, így nem épül kabinos Piesendorfból. Újdonságok nélkül így sem maradunk; új négyüléses a Sonnenalm részen és egy esetleges összeköttetés Saalbach felé.

Piesendorftól nem épül kabinos

Minden bizonnyal nem csak a szűk régió, hanem Salzburg tartomány legnagyobb turisztikai beruházása lett volna a 70 milliós fejlesztés, amit Zell am See síterepére szántak. A hatóságok és néhány helyi földtulajdonos azonban útját állta a bővítésnek, így jelenleg úgy néz ki, hogy nem épül sem kabinos felvonó Piesendorfból, sem a felsőbb régiókban ülőfelvonók. Igaz a lifttársaság nem adta fel, és még egyszer nekiindul, „hátha” alapon.

Új négyüléses a Sonnenalmon

Bár a fent említett beruházás láthatóan a kútba esett, újdonságok nélkül azért nem maradunk; idén egy új négyüléses felvonó épül a síterep Sonnenalm nevű pályarendszerén. Az elmúlt években sok millió eurót költöttek ezen pályarész fejlesztésére; megépült az új hatüléses Hochmaisbahn, fejlesztették a hóágyúrendszert, modernizálták a Sonnenalmbahn nagykabinosát.
Az új négyüléses októberben
Az új négyüléses októberben
A négyüléses a korábbi duplaszékes Sonnengratbahnt váltja; az új felvonóval kényelmesebben és gyorsabban érhetjük el a pályákat. Az ülések puha bőrborítást kaptak, a beszállást a völgyállomásnál futószalag segíti.

További újdonság a CityXpress völgyállomásához szállító új lift, mellyel a parkolóból juthatunk fel. Ezenkívül hét wifi pontot hoztak létre a síterepen, ahol díjmentesen csatlakozhatunk a világhálóra.

Összeköttetés Saalbach völgyével?

A már sokat emlegetett 70 milliós projekt több célt szolgált volna, egyik ezek közül a Kaprunnal való összeköttetés. Egyelőre mellékvágányra került tervek helyett újak születtek, nevezetesen egy összeköttetés Saalbach felé.

Az 1980-as évekig létezett egy sípálya Viehhofen irányába (saalbachi völgy első települése), amit a síterep újra aktiválni szeretne, továbbá a későbbiekben egy kabinost építeni a Sonnenalm és a völgy közt. Így egy sítechnikai és fizikai összeköttetés egyaránt létrejönne a két salzburgi síparadicsom közt. A tervezett összeköttetéshez Saalbach is pozitívan áll és már a földtulajdonosok is beleegyeztek, így az elkövetkezendő években valósággá válhat a két salzburgi síparadicsom összekapcsolása.
KOMMENTEK

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.