Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új sípálya és kabinos Saalbach felé

2015.10.24. Stánicz Balázs

A tavalyi szezonban freeride útvonalként üzemelt, idéntől hóágyúzott pálya lesz belőle. Elkezdődött a kabinos építése is, azonban ez csak 2016 decemberétől áll a vendégek rendelkezésére.
Amikor tavaly márciusban átcsúsztunk Zellből Saalbachba, akkor vált világossá, hogy mekkora sígalaxis van készülődőben. Egy jövőbeni összekötés eredményeként 350-360 km-es összefüggő pályarendszer jöhet létre. A fejlesztés 25 millió eurót tesz ki és több lépcsőben teljesül. Először jön a hóágyúzott sípálya, lényegében a mostani freeride útvonal nyomvonalát követve.

Majd ezt követi a 10 fős kabinos Viehhofenből – saalbachi völgy – az 1920 méter magas Salersbachköpflre, ami a síterep Sonnenalm nevű részen található. A lifttársaság először a pályát, majd a felvonót építi. A kabinos középállomást kap és a felső szakasza készül el először. A tervek szerint a 2017/18-as szezonra, azaz két év múlva készülne el minden.

Várhatóan ekkora Viehhofenből a saalbachiak kabinost építenének az Asitzra (Leogang) és így jönne létre a pinzgaui sígalaxis.
KOMMENTEK

Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.