Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új sípálya és kabinos Saalbach felé

2015.10.24. Stánicz Balázs

A tavalyi szezonban freeride útvonalként üzemelt, idéntől hóágyúzott pálya lesz belőle. Elkezdődött a kabinos építése is, azonban ez csak 2016 decemberétől áll a vendégek rendelkezésére.
Amikor tavaly márciusban átcsúsztunk Zellből Saalbachba, akkor vált világossá, hogy mekkora sígalaxis van készülődőben. Egy jövőbeni összekötés eredményeként 350-360 km-es összefüggő pályarendszer jöhet létre. A fejlesztés 25 millió eurót tesz ki és több lépcsőben teljesül. Először jön a hóágyúzott sípálya, lényegében a mostani freeride útvonal nyomvonalát követve.

Majd ezt követi a 10 fős kabinos Viehhofenből – saalbachi völgy – az 1920 méter magas Salersbachköpflre, ami a síterep Sonnenalm nevű részen található. A lifttársaság először a pályát, majd a felvonót építi. A kabinos középállomást kap és a felső szakasza készül el először. A tervek szerint a 2017/18-as szezonra, azaz két év múlva készülne el minden.

Várhatóan ekkora Viehhofenből a saalbachiak kabinost építenének az Asitzra (Leogang) és így jönne létre a pinzgaui sígalaxis.
KOMMENTEK

Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.