Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: 10 fős kabinos világújdonsággal

2016.12.15. Stánicz Balázs

A szomszédos Kaprun melletti zelli sípályákon is komoly fejlesztések zajlanak, ezúttal a síparadicsomot bővítik, az északi oldalán 10 fős kabinos épül új piros pályával, mintegy 25 millió euróért. Jövőre jöhet az összeköttetés Saalbach sípályájával.
Már tavaly elkezdték, idén végeznek a Zell am See Express-re keresztelt 10 fős kabinos felépítésével, ami a síterep északi oldalán, egészen pontosan a sonnenalmi pályarendszer Salersbachkopf csúcsára szállítja a saalbachi Viehhofentől a vendégeket. Az idei szezonra a kabinos első szekciója áll üzembe, 1120 és 1920 méter között. A kabinos ülésfűtést is kap és a közel 3 kilométeres távolságot és 800 méteres szintkülönbséget 9 perc alatt teszi meg, akár 2200 téli sportolót is képes óránként szállítani. A felvonó mellé piros pálya is jár 3,3 km hosszúságban, a lejtő mellé a hóágyúrendszer is kiépítésre kerül. A Saalbach felé igyekvők ezen a sípályán, majd az azt követő freeride útvonalon juthatnak le Viehhofenig, ahonnan (egyelőre) síbuszokkal csatlakozhatnak be a saalbachi pályarendszerbe vagy a másik irányban vissza Zell am See-be. A kabinos alsó részének megépítése a 2017/18-as szezonra várható, ekkor Saalbach irányából is megépítésre kerülne egy másik kabinos. Így a két síterep teljes értékű, felvonókkal és sípályákkal történő összeköttetése valósággá válhat, ezzel létrejöhet Ausztria legnagyobb összefüggő síparadicsoma. A kabinos világújdonsággal is szolgál, ugyanis hat kabinban un. jukebox rendszer kerül telepítésre, azaz miután csatlakoztunk az internethez (wifi minden kabinban lesz) belépünk a jukebox rendszerbe és kiválaszthatjuk kedvenc zenénket, amit aztán a kabinos hangfalain keresztül lejátszhatjuk, így téve igazán bulissá és felejthetetlenné a felfelé utazást. Az új liftet december 17-én, szombaton adják át hivatalosan a nagyközönségnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.