Menü ≡

Zell am See: átadták az új, tízfős kabinos liftet

2017.10.18. | Szerző: Stani
Valóságos kabinos lázban ég a Zelli-tó felett elhelyezkedő síparadicsom, tavaly ZellamSeeXpress néven épült a hegy északi oldalára kabinos, most a túloldal következik. A tízfős AreitXpress a korábbi gondolát váltja.
h i r d e t é s
Dinamikusan fejlődik Zell am See, egy hasonló osztrák sítereptől szinte már elvárt, hogy minden évben új felvonót, de legalábbis pályát építsen. Az idei szezontól a korábbi hatszemélyest egy tízfős kabinos váltja Zell am See-Schüttdorf irányából.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az új lifttel nemcsak gyorsabban, hanem mindenek előtt kényelmesebben juthatunk a hegyre. Kényelmes bőrülések, nagyobb lábterek, rázkódásmentes indulás és érkezés gondoskodnak a komfortról. Természetesen a 21. században szinte elképzelhetetlen egy kabinos wifi nélkül, így akár menet közben megoszthatjuk a nagyvilággal az élményeinket vagy olvashatjuk leveleinket. Azért ne feledkezzünk meg időnként kinézni az ablakon, a kilátás pompás.
A nyomvonal marad az eredeti, azonban hegyállomást harminc méterrel lejjebb helyezik. A téli sportolók a hegyállomáshoz érve mozgólépcsőn érhetik el a másik két kabinost (Areitbahn II és III), vagy egyből csatolva a nyolcüléses Glocknerbahnhoz síelhetnek, esetleg a piros 4–esen csúszhatnak vissza az új kabinoshoz. A hivatalos megnyitó december 7-én lesz. Érdekesség, hogy a korábbi kabinost Kolumbiában állítják fel.
A tavaly felhúzott ZellamSeeXpress alsó szekciója várhatóan a 2019-es szezontól áll szolgálatba, egyben kapcsot képezve Saalbach pályarendszerével. Az összeköttetéssel létrejöhet Ausztria legnagyobb összesíelhető sírégiója. A tiroli Fieberbrunntól Zellig sítalpakon csúszhatunk, autóval a két végpont közti táv 43 kilométer.
2017.10.18. 13:10:00 Rossi
Nagyon impozáns lesz, mint ahogy az egész síterep gyönyörű helyen fekszik. Várom a Saalbach-hal történő összeköttetés utolsó szakaszát, akkor igazán izgalmas lesz.
2017.10.18. 20:50:05 százas
A bubis székes sokkal kényelmesebb, de legalább még tovább srófolhatják az árakat a labancok
2017.10.21. 19:41:16 Stani
@százas, hogy melyik kényelmesebb, nyilván szubjektív, viszont az Areitbahn I esetében a kabinos sokkal praktikusabb:

- kezdőknek
- kisgyermekeknek
- gyerekcsoportoknak (síiskolák, síklubok, iskolai sítáborok)
- nyáron is üzemel
- Zubringerbahn, ezért fontos a nagy sebesség és kapacitás, egy ülőlift mindig lassabb, mint egy kabinos.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »