Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: Nyolcüléses és világújdonság

2013.11.30. 2013.12.25. Stánicz Balázs | frissítve: 2013.12.25.

A népszerű salzburgi síparadicsomban idén sem állt meg az élet és sok újdonság várja a téli sportolókat. A lifttársaság az elmúlt években több tízmillió eurót költött a síterep fejlesztésére, az idei szezonban többek közt egy új nyolcülésesnek örülhetünk.
Automatikusan záródó léctartó és védőkorlát
Automatikusan záródó léctartó és védőkorlát

Új nyolcüléses

A Glocknerwiese (pályatérképen az 1-es pálya része) Zell am See legkedveltebb és a környék legideálisabb tanulópályája már-már gleccserpályákat megszégyenítő szélességével. A síiskolák és tanulócsoportok mellett a Salzburgi Sí és Snowboard Szövetség is előszeretettel tartja itt továbbképzéseit. A népszerűség átka a sok síelő, ami bizony a Glocknerbahn négyüléses aljában időnként megmutatkozott. A kígyózó sorok az idei szezontól a múlté, ugyanis egy modern, nyolcüléses felvonó röpít minket a magasba.
A nyolcüléses hegyállomása
A nyolcüléses hegyállomása

Kapacitása jóval nagyobb lesz az elődjénél, ezenkívül a kényelem és komfortérzetünk is jelentősen növekedni fog, hiszen egy sikeres lesiklás után puha és fűtött bőrülésekbe ülhetünk bele. És ha mindez nem lenne elég a felvonó lehajtható plexit is kap, a „buborék” kiváló védelem utazás közben a szél és a havazás ellen. A libegő egy futószalagos beszállást kap, aminek magassága állítható, így a gyermekek kényelmes beszállása is biztosított. A négyüléses mellett a pálya másik szélén található Bruckberg csákányos lift úgyszintén nyugdíjba vonul kihasználatlanság miatt. Az új libegő nyomvonala némileg eltér elődjénél, a hegyállomás azonban ugyanott kapott helyet.

„Zöld felvonó lesz”

A nyolcüléses hegyállomásához napelemeket telepítettek, amik plusz energiát adnak a síközpont új büszkeségének. A Kaprun-Zell am See sírégió - hasonlóan több osztrák síterephez - nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre, így a kapruni gleccser a liftek és egyéb infrastruktúra üzemeltetéshez szükséges energiát teljes egészében „zöld” forrásokból nyerik.

Gyermekvilág a Glocknerwiesén

Tavaly a Glocknerwiese aljában egy új gyerekpályát hoztak létre fedett varázsszőnyeggel, mókás figurákkal, szlalompályával. Idén egy új kezdőpályának örülhetünk a Glocnerwiese tetején, így a síterep ezen oldalán három, elsősorban gyermekek és kezdők részére létrehozott gyakorlórét közül választhatunk.

Élménypálya a Sonnenalmon

A Sonnenalm mindig is amolyan titkos tippnek számított a síparadicsomban. Ez a pályarendszer tavaly egy új négyülésessel bővült, idén 1300-1700 méter magasságban egy Funslope-ot, azaz élménypályát hoznak létre, ahol lesznek ugratok, éles kanyarok, visszafordító kanyarok és még sok egyéb meglepetés. A lifttársaság szerint ez lesz a világ leghosszabb élménypályája.

Ilyen lesz az élménypálya

Esti sípálya a város felett

Az idei szezontól újabb szolgáltatással bővül a síparadicsom, nevezetesen már este is tudunk síelni. Heti kétszer, méghozzá kedden és szerdán világítják meg a 17-es sípályát az Ebenbergbahn ülőfelvonó mellett. Este fél héttől egészen fél tízig élvezhetjük a kivilágított lejtőn való csúszást, mindezt a város felett, nagyszerű kilátással a Zelli tóra és a belvárosra. A síbérletek és a szezonjegyek árában benne foglaltatik az esti élmény.
Esti sípálya (illusztráció)
Esti sípálya (illusztráció)
A fenti fejlesztések mellett pályakorrekciót hajtottak végre a piros Schüttabfahrton (völgybe vezető pálya az Areitbahn kabinos mentén), itt a felső S kanyart eltüntették, így még nagyobb pályafelület áll a téli sportolók rendelkezésére. Továbbá újabb darabokkal bővült a hóágyú armada.

Frissítés

A liftet az előző hétvégén hivatalosan is átadták.
KOMMENTEK
százas | 2013.11.30. 14:57
Na, ez igen!
Pacsititi | 2013.12.25. 22:59
Alig várom hogy kipróbáljam. Köszönjük
Rajhathyk | 2013.12.29. 20:15
Az , hogy "röpít" az enyhe túlzás, mert egy kicsit lassú ,de egyébként tényleg full extrás...

Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.