Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új hatüléses felvonó, ami egyben kabinos is

2023.10.09. Stánicz Balázs

Decembertől új liftnek örülhetünk a Zell am See felett emelhedő Schmitten hegyen. A korábbi háromfős Sonnkogel liftet egy modern hatüléses váltja, ami egyben kabinos is lesz.
Az új felvonó látványterve - Fotó: Schmitten AG
Az új felvonó látványterve - Fotó: Schmitten AG
Ugyanis télen ülőfelvonóként üzemel, míg nyáron nyolcfős kabinosként. Amennyiben az igények úgy kívánják meg hibrid felvonóként is üzemelhet, azaz ugyanazon kötélpályán közlekednek a kabinos és ülőszékek is. Ilyen rendszer már üzemel Kaprunban (Gletscherjet 3), illetve a schladmingi Hochwurzen hegyén (Obertalbahn) is.
A régi háromüléses egy havas napon - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A régi háromüléses egy havas napon - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Az 1984-ben épített háromüléses felett eljárt az idő. Az idei decembertől már hatan is utazhatunk az új lifttel, ami a síterep Sonnenalm részén kerül felépítésre és 15,16,17-es pályákat szolgálja ki. A biztonságot automatikusan lehajtódó védőkorlát/lábtartó szolgálja. A kényelmet puha ülések fokozzák, amiket fűtéssel láttak el. Havas időjárás esetén lehajtható buborékok gondoskodnak a védelemről. A könnyebb beszállást elősegítve a völgyállomás mozgójárdát kapott. Az új lift akár 5 m/s sebességre is képes és óránként 2500 téli sportolót szállít a magasba, nyomvonala szinte teljesen megegyezik az elődjével.

A hegyállomásnál a Sonnenalm étterem is teljesen megújul, méghozzá egy modern kétszintes teraszos étteremből csodálhatjuk a fantasztikus panorámát a Zelli tóra és a Magas-Tauern megannyi háromezresére.
KOMMENTEK

Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.