Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új hatüléses és hóágyúk mindenhol

2009.11.10. Stánicz Balázs

Zell am See: új hatüléses és hóágyúk mindenhol A Zelli tó felett elhelyezkedő Schmittenhöhe az utóbbi években a fejlesztések terén is igen belehúzott. Új sípályák, felvonók, hóágyúrendszer kiépítése. Természetesen az idei nyár sem múlhat el fejlesztések nélkül, így a következő síszezonra ismételten megannyi újdonság fogadja az idelátogató téli sportolókat.

Új hatüléses

A hegy nyugati oldalán fekvő háromüléses Gipfelbahn és a csákányos Kettinglift immáron a múlté. Helyüket egy modern hatüléses veszi át, hogy még gyorsabban és kényelmesen jussanak fel a síelők a hegyre. Apropó kényelem: természetesen e felvonó ülései is puha bőrülések lesznek, amelyeket mellesleg fűtéssel is ellátnak, gondolván a hidegebb téli napokra. Hóesésben és szélben sem kell többé fagyoskodnunk: az új felvonót lehajtható buborékokkal látják el. A Kettinglift elbontásával a pályaterület is növekedni fog, a korábbi nyomvonalat hozzáadják a Ketting lejtőhöz.

Fontosabb jellemzők
  • Kapacitás: 3200 fő/óra
  • Hosszúság: 962 m
  • Szintkülönbség: 312 m
  • Utazási idő: 3,65 perc
Munkálatok szeptember elején
Munkálatok szeptember elején

Új kabinok a Schmittenbahn-nál

A már kultikusnak számító Schmittenbahn a festői szépségű Schmittentalból szállítja a vendégeket a síparadicsom legmagasabb pontjára. A korábbi piros nagykabinokat nyugdíjba küldik, és helyettük nagyobb és modern kabinokat kap a felvonó. A Schmittenbahn új arculatát a Porsche-Design csapata fogja elkészíteni.

100% hógarancia

Bár Zell am See pályái eddig sem szűkölködtek a természetes és mesterséges hóban, a következő szezontól még jobban hóbiztos lesz a síparadicsom, hiszen immáron az összes lejtőt be lehet majd havazni. Ha Holle Anyó kis pihenőre vonul, úgy a tekintélyes hóágyú armada veszi át a munkát, hogy fehér köntösbe varázsolja a sípályákat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.