Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: új hatüléses és hóágyúk mindenhol

2009.11.10. Stánicz Balázs

Zell am See: új hatüléses és hóágyúk mindenhol A Zelli tó felett elhelyezkedő Schmittenhöhe az utóbbi években a fejlesztések terén is igen belehúzott. Új sípályák, felvonók, hóágyúrendszer kiépítése. Természetesen az idei nyár sem múlhat el fejlesztések nélkül, így a következő síszezonra ismételten megannyi újdonság fogadja az idelátogató téli sportolókat.

Új hatüléses

A hegy nyugati oldalán fekvő háromüléses Gipfelbahn és a csákányos Kettinglift immáron a múlté. Helyüket egy modern hatüléses veszi át, hogy még gyorsabban és kényelmesen jussanak fel a síelők a hegyre. Apropó kényelem: természetesen e felvonó ülései is puha bőrülések lesznek, amelyeket mellesleg fűtéssel is ellátnak, gondolván a hidegebb téli napokra. Hóesésben és szélben sem kell többé fagyoskodnunk: az új felvonót lehajtható buborékokkal látják el. A Kettinglift elbontásával a pályaterület is növekedni fog, a korábbi nyomvonalat hozzáadják a Ketting lejtőhöz.

Fontosabb jellemzők
  • Kapacitás: 3200 fő/óra
  • Hosszúság: 962 m
  • Szintkülönbség: 312 m
  • Utazási idő: 3,65 perc
Munkálatok szeptember elején
Munkálatok szeptember elején

Új kabinok a Schmittenbahn-nál

A már kultikusnak számító Schmittenbahn a festői szépségű Schmittentalból szállítja a vendégeket a síparadicsom legmagasabb pontjára. A korábbi piros nagykabinokat nyugdíjba küldik, és helyettük nagyobb és modern kabinokat kap a felvonó. A Schmittenbahn új arculatát a Porsche-Design csapata fogja elkészíteni.

100% hógarancia

Bár Zell am See pályái eddig sem szűkölködtek a természetes és mesterséges hóban, a következő szezontól még jobban hóbiztos lesz a síparadicsom, hiszen immáron az összes lejtőt be lehet majd havazni. Ha Holle Anyó kis pihenőre vonul, úgy a tekintélyes hóágyú armada veszi át a munkát, hogy fehér köntösbe varázsolja a sípályákat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.