Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zemplén: bezárt egy síterep a határ szlovák oldalán

2016.11.01. Bata Attila

Skipark Chlmec egy apró, alacsonyan fekvő síterep volt Szlovákiában, nem messze a magyar határtól. A síterepet is utolérte a vég. Üzemeltetése már erősen veszteséges volt, az önkormányzat nem tudta továbbfinanszírozni, más vállalkozó üzemeltető pedig nem akadt. Szép lassan leszereltek mindent a terepen.
Skipark Chlmec az egykori Zemplén vármegyében található, 1920 után Szlovákiához került. Sátoraljaújhelytől 90 kilométerre, a közeli Homonnától (Humenné) 7 kilométerre, közvetlenül Helmecke (Chlmec) mellett, található. A szlovákiai Felső-Zemplén régió utolsó síterepe volt, megszűnésével a környékbeli síelőknek távolabbi helyeket kell keresniük.

A síterep az 1985/1986-os szezonban kezdte meg a működését. Egyfajta szabadidő-központnak szánták a környékbeliek részére. A síelés igazából 2004-től indult be, amikor a Skipark Chlmec átvette az üzemeltetést. Már a kezdet sem volt olyan egyszerű, ahogy erről hat évvel ezelőtt is írtunk.

Ilyen volt régen, film 2009-ből
Kelet-Szlovákia legalacsonyabban fekvő síterepe (302-495 méter) próbált harcolni az enyhe telekkel, de nem sikerült. Vagyis sikerült üzemeltetni a pályákat, de hatalmas költségekkel, amelyeket a helyi önkormányzat már nem akart továbbfinanszírozni. Éveken keresztül árulták a síterepet, de nem találtak üzemeltetőt, aki átvette volna a síterepet.

Az önkormányzat fájó szívvel, de kénytelen volt bezárni a síterepet. Már a tavalyi szezonban sem nyitottak ki, idén pedig végleg kimondták a síterep halálos ítéletét. Mivel egyben nem sikerült eladni a síterepet, tavaly óta darabonként szinte mindent sikerült eladni. Már gazdára találtak a vezetékek, a hóágyúk, a ratrak, jelenleg a lifteket szerelik szét. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.