Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zermatt: a síterep a felelős a halálos lavinabalesetért

2012.06.09. Bata Attila

Zermatt: a síterep a felelős a halálos lavinabalesetért Másodfokon is bűnösnek találta a svájci bíróság Európa egyik legismertebb síterepének üzemeltetőit. 2008 januárjában lavina zúdult egy síterep egyik üzemelő pályára a közeli hegyekből. A bíróság szerint a síterep felelőssége lett volna biztonságos feltételeket teremteni a pályán.
Több mint négy év telt el 2008. január 19. óta, amikor egy 66 éves síelőt sodort el a lavina a zermatti síterep Rothorn Paradise nevű pályáján. A balesettel kapcsolatban erősen felmerült a síterep üzemeltetőinek a felelőssége, hiszen üzemelő és elvileg ellenőrzött pályán történt a baleset. A Rothorn Paradise pálya akkoriban már hosszabb ideje zárva tartott lavinaveszély miatt, majd a síterep január 19-én reggel megnyitotta a nagyközönség előtt, és néhány órával később következett be a halálos baleset.

Az ügyet 2011-ben már első fokon tárgyalták, és a bíróság akkor is a síterepet marasztalta el. A síterep fellebbezése után a napokban újratárgyalták az ügyet, de a Wallis kantoni bíróság helybenhagyta a tavalyi ítéletet. Zermatt azzal védekezett, hogy az újranyitás előtt konzultált a svájci lavinahatóságokkal, de a bíróság szerint további információkat kellett volna beszerezniük a pálya biztonságával kapcsolatban.

A pályák biztonságáért felelő vezetőt egy év felfüggesztett börtönre és 120 óra közmunka letöltésére ítélték.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.