Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hütte romantika

2006.10.14. Fehér Gábor

Hütte romantika Maria Alm. Alul eső, középen havas eső, fent havazás, szél rendesen. Amíg felérünk, persze ronggyá ázunk. Azért csússzunk egy menetet, szól a kollektív döntés. Megyünk is a tejfölben, mint 6 hóember.
Sebaj, lejjebb úgyis felsőmosást kapunk. Leérve néhány keresetlen megjegyzés hangzik el az időjárás mibenlétéről, de főként annak utcasarki rokonságáról. (v.ö.: - A k. anyját ennek az időnek!) Vigasztalóan szól valaki:
- Gyerekek középen tudok egy tök jó Hüttét, gyerünk fel!

Beülünk újra a nyitott felvonóba. Szarrá csak azért nem tudunk ázni, mert a víz már nem lehet vizesebb. A ködös szutyokban azért csúszunk csak 200 méterrel alá, mert valaki taknyol egy nagyot. Gyaloglás felfelé a tippadó felmenőinek dicséretével. Megvan a Hütte.

Békeidőben kb. 50 főre van tervezve ruhástól. Most csak a fél hegy tartózkodik már benne. A kandalló körül dzsekik, kesztyűk, szemüvegek, pulóverek hegye. Néhány zokni is szárad. Tulajdonosaik lábujját csak azért nem tapossa le senki, mert mindenki zokniban kapaszkodik a jägertee-s bögréjébe. Az egy légköbméterre eső izzadság, pára és láb- és hónaljszag mérésére nincs kalibrált berendezés. Többen chilis babot rendelnek. Ennek csak késő délután lesz jelentősége.

A bab és a sötétedés lassan pályára szólítja a népet. Barátunk a sokadik jägertee-t okolja nehezen forduló nyelvvel, hogy nem tud becsatolni. Lábára nézünk. Pamutzokniban áll a kötésben, és úgy nyomogatja a sarkát. Szép nap volt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.