Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sztorik témájú cikkeink

Százévesen sem mond le a síelésről a szlovén örökifjú

2023.03.10. Bata Attila
Egyre ismertebb lett szűkebb hazáján kívül is az idei évben a 100. születésnapját betöltő szlovén Franc Primožič, aki fiatalokat megszégyenítő aktivitással használja ki a síszezont még ebben a tiszteletreméltó korban is.

Ski amadé: átadták az új, hatszemélyes felvonót

2021.12.27. Bata Attila
Filzmoos síterepének a nevét valószínűleg kevesen ismerik még a népszerű Ski amadé kedvelői közül is. Az apró síterep eddig titkos tippnek számított a síelők körében. Sosem volt a hatalmas sírégió legfelkapottabb síterepe. Ez most sem változik, bár az új lift átadása biztosan új vendégeket fog ide csábítani.

Az idei szezon filmelőzetesei - 1. rész

2017.08.29. Bata Attila
Az idén ősszel is számos síelős és snowboardos filmet mutatnak be a téli sportok szerelmeseinek nagy örömére. Néhány filmből már megérkeztek az első előzetesek. Első körben megmutatunk néhányat az eddigi termésből.

106 éves magyar síelőt csodál Amerika

2017.02.22. Bata Attila
Síelésnél a kor nem számít, és ezt pont egy magyar származású amerikai síelő bizonyítja be nekünk évek óta. Lou (Lajos) Bátori csodaszámba menő síeléseitől százéves kora óta szinte minden évben hüledezik a síelős közösség. Múlt héten a kedvenc síterepén ismét csúszott egyet, immáron 106 évesen!

Szibéria: 45 nap alatt épített egy csodás hótemplomot

2017.01.31. Bata Attila
Egy szibériai férfi a fejébe vette, hogy ha ideiglenesen is, de templomot épít a falujának, hogy legalább télen ne kellejen a település lakóinak messzire zarándokolniuk. Az első havazás óta megállás nélkül dolgozott és 45 nappal később elkészült a mű: egy csodás, három méter magas templom hóból.

Film készült a legendás magas-tátrai teherhordókról

2016.10.25. Bata Attila
A magas-tátrai túrák egyik érdekes látványa, amikor hatalmas terheket cipelő "sherpák" haladnak el lazán mellettünk, gyakran 80-100 kilogramm súllyal a hátukon. A szlovák mozik szeptemberben mutattak be egy dokumentumfilmet négy idősebb, ma már legendának számító magas-tátrai teherhordóról.

Macska "mentette meg" az eltévedt magyar túrázót

2016.09.01. Bata Attila
Néhány napja egy magyar túrázó kalandjáról beszél az internet, főleg a macskákat kedvelő része. A fiatalember túrázni indult a svájci hegyekben a síszezon végén. Túra közben eltévedt, nem tudta, hogy merre menjen, de szerencséjére arra járt egy kóbor macska, aki levezette őt a faluba.

Elhunyt Bill Johnson, a síelés amerikai fenegyereke

2016.01.24. Bata Attila
A sors fintora, hogy a kitzbüheli versenyeken jelentette be az amerikai szövetség, hogy elhunyt első lesikló olimpiai bajnokuk, Bill Johnson. Nemcsak az első amerikai aranyérmes lesiklásban, hanem az első olyan síelő, aki nem valamelyik alpesi országból érkezett és olimpiai aranyat nyert lesiklásban.

Ma 50 éve nyitott ki a kapruni gleccser

2015.12.12. Stánicz Balázs
1965. december 12. nagy nap volt az osztrák sísport történetében. Megnyitotta kapuit Ausztria első gleccsersíterepe, a Kaprun feletti Kitzsteinhorn gleccseren. A síterepet megálmodó Wilhelm Fazokas eredetileg csak nyári gleccsersípályának tervezte.

A világ legmodernebb elhagyatott síterepe

2015.08.15. Stánicz Balázs
A spanyol Pireneusokban található a világ legmodernebb elhagyatott síterepe, olyan felvonóval, mint a kanadai Whistler híres-hírhedt Peak to Peak kabinosa. A síparadicsom egy napig sem üzemelt, a Doppelmayr cég amit csak tudott, lebontott.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.