Menü ≡

Macska "mentette meg" az eltévedt magyar túrázót

2016.09.01. | Szerző: Bata Attila
Néhány napja egy magyar túrázó kalandjáról beszél az internet, főleg a macskákat kedvelő része. A fiatalember túrázni indult a svájci hegyekben a síszezon végén. Túra közben eltévedt, nem tudta, hogy merre menjen, de szerencséjére arra járt egy kóbor macska, aki levezette őt a faluba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Egy héttel ezelőtt került ki a Reddit oldalára egy 2013-as történet. Egy magyar fiatalember, aki kiskorában került ki az Egyesült Államokba, hazajött Magyarországra meglátogatni a szüleit. A látogatás után hátizsákos túrára indult, amelynek egyik állomása volt a svájci hegyek, azon belül is a Gimmelwald síterepe.

A videókat és a képet feltöltő sc4s2cg nevű felhasználó elmondta, hogy a téli szezon vége volt. Számos sípálya és túraútvonal le volt zárva. Ezért már néhány sílift sem közlekedett, többek között az sem, amely visszavitte volna őt a faluba. Nem tudta, hogyan juthatna vissza a szállására. Tanácstalanul nézegette a térképet, amikor megjelent a közelében egy macska, akit követni kezdett. Közben képeket és egy videót is készített a macskáról, aki a faluhoz közeledve már magára hagyta.

A beszámolót a világ számos weboldala átvette, közte a fenti magyar nyelvű videót is. A túrázó azért készítette a videót magyarul, hogy a szüleivel is meg tudja osztani. Elmondása szerint az unokatestvérei gyakran tréfálkoznak azzal, hogy milyen erős akcentussal beszéli a magyart.
2016.09.01. 16:24:00 tibor.becker
Gimmelwald-ot itt találod: Jungfrau Ski Region Mürren - Schilthorn - Gimmelwald - (Stechelberg Lauterbrunnen)
pl: http://www.bergfex.ch/muerren-schil...thorn/panorama/
2016.09.02. 06:20:56 Henroy
Isteni gondviselés.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »