Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legmodernebb elhagyatott síterepe

2015.08.15. Stánicz Balázs

A spanyol Pireneusokban található a világ legmodernebb elhagyatott síterepe, olyan felvonóval, mint a kanadai Whistler híres-hírhedt Peak to Peak kabinosa. A síparadicsom egy napig sem üzemelt, a Doppelmayr cég amit csak tudott, lebontott.
Világszerte találunk elhagyatott síterepeket és felvonókat, melyeknek közös jellemzőjük a rozsdaette oszlopok, az omladozó liftállomások. A spanyol Vall Fosca elhagyott síterepe teljesen más, új, modern liftek és hegyállomások.
Pedig milyen jó kis terep lett volna - Fotó: Alfonso Pedrero Muñoz
Pedig milyen jó kis terep lett volna - Fotó: Alfonso Pedrero Muñoz
A síterep építése 2006-ban kezdődött és a 2008/2009-es szezonnal nyitotta volna meg kapuit. A pénzügyi válság tetőpontján, 2008-ban a kivitelező cég csődbe ment és fizetésképtelenné vált.
Fotó: Sergo Macias
Fotó: Sergo Macias
A Doppelmayr kivonult a Pireneusokból és vitt magával mindent, amit lehetett, leszerelte a kötélpályát, kiszerelte az elektronikát is, vagyis mindent, ami menthető volt. Amit hátrahagyott, égigérő felvonóoszlopok és modern hegyállomások.
Fotó: Sergo Macias
Fotó: Sergo Macias
Köztük egy ún. 3S szuperkabinost. Ez lett volna a világ harmadik ilyen típusú felvonója, ráadásul az első az Alpokon kívül, a másik kettő Kitzbühelben és Val d’Isereben működött . Végül ez a cím a kanadai Whistlert illette, itt épült a világ első 3S szuperfelvonója az Alpokon kívül.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.