Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szibéria: 45 nap alatt épített egy csodás hótemplomot

2017.01.31. Bata Attila

Egy szibériai férfi a fejébe vette, hogy ha ideiglenesen is, de templomot épít a falujának, hogy legalább télen ne kellejen a település lakóinak messzire zarándokolniuk. Az első havazás óta megállás nélkül dolgozott és 45 nappal később elkészült a mű: egy csodás, három méter magas templom hóból.
Alekszandr Bityokin korábban építkezéseken dolgozott. Talán ez is segített abban, hogy egyedül megépítsen egy hótemplomot a szibériai Sosnovka településen. A településen nincs templom, csak a távoli városban. A közlekedés sem egyszerű, főleg gyerekekkel és időseknek. A fő célja az volt, hogy a helyi ortodoxoknak a faluban is lehetne temploma.

Attól, hogy Szibériában vagyunk, még nem lenne kézenfekvő, hogy valaki hóból épít templomot. Az építkezés már az első havazáskor elkezdődött. Szerencsére építőanyagban nem volt hiány, a korábbi évekhez képest sokkal több hó hullott az idén a környéken. Bityokin pedig nagyon komolyan vette a munkáját, még mínusz 30 fokban sem ment haza pihenni vagy átmelegedni.

45 napos megfeszített munka után, 12 köbméter hóból elkészült a mű, amely teljesen kifárasztotta az alkotóját. A környék és a helyiek is csodájára járnak a templomnak, a falusiak pedig csodás ikonokkal díszítették a templom belsejét.  
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.