Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nercbuna, tűsarok és a húzólift

2006.10.14. Hernádi László

Ez a jópár évvel ezelőtt megesett történet mindenképpen a humor rovat hasábjaira kívánkozik, hiszen a mai napig mosolyra fakaszt, ha csak eszembejut. Egy hirtelen összeszervezett szilveszter utáni háromnapos "sítúrán", egy autóbusznyi embert összejött, ismerősök és kevésbé ismerősök egyaránt, lehetett hozni szánkót, de volt aki azt tervezte, hogy csak sétálgatni fog a pályák alján a jó levegőn.Ugorjunk is egy nagyot az ominózus eseményig.

A társaság tagja volt egy egyedülálló középkorú hölgy, aki a "csak sétálgatok-no sport" opciót választotta.Rajta messziről látszott, hogy nem járt még életében hegyek és sípályák környékén sem, mivel a magával hozott "felszerelés" alapját a nercbunda és a magassarkú csizma jelentette, ebben a szerlésben csetlett-botlott a hóban a sípályák alján, nem kevés vígasságot okozva ezzel azoknak, akik látták. A koronát mégiscsak az utolsó nap tette fel az ügyködésére.

Hazafelé beugrottunk egy délelőtti síelsére Jasnára, ezen belül is az Otupné területnél parkoltunk, a nercbundás hölgy ismét megkezdte botladozását a sípálya aljában, de ezúttal úgy gondolta, hogy felvonózik is, ha a síelőknek lehet, akkor neki is. Mivel egyedül volt és senki nem figyelmeztette arra, hogy az a tény, hogy az Ótátrafüredi siklóval fel-le tudott közlekedni amikor ott jártunk, még nem jelenti azt, hogy ugyanez kivitelezhető az indítópálcás húzólifttel is. Megvette magának az egyszeri liftezésre jogosító jegyet, majd mindenki általános megrökönyödésére beállt a bal oldali húzóliftnél kígyózó sorba, csak úgy nercbundában és magassarkú csizmában. Egy pillanat alatt kovácsolódott cinkos közönséggé a környéken álló összes síző, amint rezzenéstelen arccal figyelték, tényleg megpróbálja-e a húzóliftezést a nercbundás hölgy magassarkú csizmában.

Ahogy közeledett a nagy pillanat a felvonós is észrevette a hölgyet a sorban, az arcára először kiülő mély megdöbbenést gyorsan felváltotta az elfojtott röhögést jelző arckifejezés, a felvonós is cinkos lett a mutatványban, félretéve az esetleges baleset bekövetkezése miatti büntetőjogi felelősségét. A hölgy sorrakerült a klasszikus "kinyúltrugós-nagyotrántós-síelőtötmétertrepítős" indítópálcás liftnél, ekkor már mindenkinek könnybe lábadt a szeme és reszketett a szája széle a visszafojtott röhögéstől. A felvonós előzékenyen a hölgy kezébe adta a felvonó rúdját, a hölgy pedig, ahogyan már az előtte lévőktől elleste, a lába közé tolta a tányért, zöld lámpa, a felvonós elhajtotta az indítópálcát, a hölgy pedig mint valami szőrös batman, hatalmasat repült álló helyből, majd nyekkenve érkezett a hóba.

Ekkor mindenkiből kitört az eddig visszafojtott röhögés, hahotázástól visszhangzott a sípálya. A hölgy elég hamar feltápászkodott, leporolta magát, majd sértődötten levonult a pályáról és beült a buszba. Hazafelé nem dicsekedett az esettel, így akik nem látták a mutatványt, nem tudták vajon mitől csatakos a drága nercbunda. Gondolom az illető azóta sem szokott rá a síelésre.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.