Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar idénymunkások a salzburgi síterepeken

2009.02.06. Bata Attila

Az osztrák szállodaszövetség elnöke szerint a kelet-európai országokból érkező idénymunkások segítsége nélkül bajban lennének a vendéglátók Salzburg tartományban. Az elnök adatai szerint a tartomány 2000 idénymunkása közül a legtöbben Magyarországról érkeztek.
Egyre több kelet-európai vendégmunkás dolgozik a salzburgi régió síterepein, javarészük az Unióhoz az utóbbi időben csatlakozott országokból kerül ki. Korábban rengetegen jöttek az egykori Jugoszláviából, és annak utódállamaiból, de a friss Uniós tagállamok idénymunkásai lassan kiszorítják őket, és már csak a szintén Uniós tag Szlovéniából érkeznek nagyobb számban.

A hivatalos statisztikák szerint, amelyet a feketemunka miatt Ausztriában is érdemes fenntartással fogadni, Salzburg tartományban körülbelül 2000 vendégmunkás dolgozik a síterepeken. A jelentős részük, kb. hétszázan Magyarországról érkeztek, utánunk a szlovákok, a csehek és a lengyelek következnek.

A szövetség elnöke szerint a külföldiek remek munkát végeznek, szakmailag magas színvonalon teljesítenek, és teljes mértékben elégedettek velük. Azt is hozzá tette, hogy a jövedelmük hasonló a helyi alkalmazottakkal összehasonlítva. Ezzel az együttműködéssel mindkét fél jól jár, hiszen a külföldiek a hazai fizetésük többszörösét kereshetik meg Ausztriában, míg a síterepek szálláshelyei valószínűleg nagy bajban lennének a kelet-európai munkaerő nélkül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.