Menü ≡

Téli szezonmunka Franciaországban

Legyen szó oktatásról vagy éttermi munkáról

2008.08.13. | Szerző: Stani
Franciaország hatalmas síterepei telente megannyi szezonális munkaerőt foglalkoztatnak. Bár a munkavállalás feltételei sokkalta bonyolultabbak, mint Ausztriában és Itáliában, azért megér egy próbát!
h i r d e t é s

MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLY

A magyar állampolgárok számára Franciaországban továbbra is szükséges munkavállalási engedély. Ez történhet a munkaerőpiac vizsgálatával, illetve vizsgálta nélkül is. Jelenleg 61 szakmában a munkaerőpiac vizsgálata nélkül, könnyített eljárásban juthatunk munkavállalási engedélyhez. E szakmákat megtekinthetjük az ANPE honlapján.

SÍ-, ÉS SNOWBOARDOKTATÓ

Olaszországhoz hasonlóan a francia síiskolákban is nagyon nehezen helyezkedhetünk el. Ha mindenáron Franciaországban szeretnénk oktatni, akkor erre a legegyszerűbb mód a telepített síoktatóként való elhelyezkedés. Szintén megoldás lehet - nem csak Franciaország, hanem Olaszország (!) esetén is - egy külföldi, például brit vagy német utazási irodánál leszerződni. Ebben az esetben francia nyelvtudásra sincs szükségünk, azonban folyékony német vagy angol nyelvtudás elengedhetetlen feltétele a munkavállalásunknak. Az olasz és a francia Alpokba egyaránt keresnek oktatókat a német Pfiff Reisennél, továbbá a brit Crystal is rendszeresen keres szezonmunkásokat (nem csak oktatókat).
    További angol szezonális munkaerő közvetítők, ill. foglalkozatók a teljesség igénye nélkül:
  • MTC, a Warner csoport tagja
  • Lotus Supertravel
  • Meriski, ahogy neve is sejteti Meribelbe kínál munkákat
  • Family Ski Company
Amennyiben továbbra is ragaszkodunk a francia síiskolákban történő munkavállaláshoz, úgy legegyszerűbb a kiszemelt síiskolával felvennünk a kapcsolatot. Szinte az összes francia síiskola, legyen az Alpokban, Pireneusokban vagy éppen a Vogézekben, megtalálható az ESF (École du Ski Francais) honlapján. A Pireneusokban előnyt jelent a jó spanyol nyelvtudás. A nagyobb helyeken (így Paradiski) havonta 1800 euró bruttót kapunk "kézhez" síoktatóként.

ELHELYEZKEDÉS A TURIZMUS EGYÉB TERÜLETEIN

Könnyítetten juthatunk munkavállalási engedélyhez, mint szakács, felszolgáló, szobaszemélyzet és mindenes. Ausztriával ellentétben a munkaadó nem mindig biztosít szállást, így azt saját magunknak kell keresni! Ha külföldi közvetítő céggel szerződünk le, úgy sokszor kevesebbet kereshetünk, mint egy francia tulajdonú étteremben, hotelben; viszont a szállásunk és ellátásunk minden esetben biztosított. Álláskereséshez a fentebb (Sí és Snowboardoktató) említett oldalak ajánlhatóak, továbbá a Hoteljob.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó oktatók:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »