Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic sícipők újratöltve - 2014/15-ös újdonságok

2014.04.24. Szegő Attila

A 2014/15-ös szezonra nagy újításokkal készült az Atomic a sícipő palettáján. Megújul a kedvelt Hawx család, amely ezáltal várhatóan még népszerűbb lesz.

Ez a cipő most csak a tiéd! - Memory Fit

Volt már problémád a sícipővel? Kényelmetlen volt? Nyomta a bütyködet? Netán túl laza volt? Mostantól mindegyik Atomic sícipő igazodik tulajdonosa lábhoz. Itt egy új rendszer, a Memory Fit.
Az új technológia lényege, hogy a sícipő héja egy speciális Memolink műanyagból készül, amit felmelegítve az egyéni lábformához lehet igazítani. Az eljárás picit időigényesebbé teszi a cipővásárlást, de az eredmény egyedülálló lesz. Nem fog nyomni, de mégis tart. Ezzel az eljárással készülnek a Redster és a Hawx 2.0 cipők.
A Live Fit betéttel rendelkező modellek megmaradtak. Ezek a free, backcountry, touring modellek és az alap all mountain sícipők.

Magasabb hőfok - 3M Thinsulate

Ki nem fázott még sícipőben? Az Atomic most szinte mindegyik belső héját 3M Thinsulate szigeteléssel látta el. Így véget ért a didergés, és a fázós lábúak is élvezhetik a síelést. Négyféle belső héjból három, a Silver, a Gold és a Platinium ezzel a technológiával készül és egyre melegebbek, míg a Bronze csak az alapszint, így nem is rendelkezik a 3M szigetelésével.

Hawx 2.0

Már éppen ideje volt frissíteni ezt a modellt is; a legkorszerűbb anyagból és a legújabb technológiával készül. A Memory Fit rendszernek köszönhetően egy tökéletes bakancs lett.
HAWX 2.0 120
HAWX 2.0 120
Az eddigi i-Flex rendszert felváltotta a Sole Flex, mivel az új héjjal eltűntek a redők. A Hawx különleges tulajdonságát megtartották és a rugalmas zónát áthelyezték a cipő talpára. A cipő középső részén alakították ki az új flexibilis zónát.
Sole Flex
Sole Flex
Az újításoknak még nincs vége, mivel dönthetővé varázsolták a felső szárat. 13, 15 vagy 17 fokban dönthető, amely a flex indexet +/- 10-el változtatja meg. Ez a Power Shift.
További újdonság, hogy a belső héj 3M Thinsulate réteget kapott, amitől sokkal komfortosabb és melegebb lett.

Redster

Az Atomic jellegzetes piros színét csak a world cup modellek kapták meg, amelyek 110 és 170-es keménység között készülnek. Formázható Memory Fit héjjal, karbon hátsó erősítéssel és forgatható felsőrésszel készülnek. A cipő hajlékonyságát továbbra is a Flex Frames belső talpmerevítéssel lehet változtatni.
REDSTER WC 130
REDSTER WC 130

Redster Pro

Idén már női változatban is kaphatók a tradícionálisan keskeny héjjal készülő Redsterek 80-as, 90-es, és 110-es keménységben. A férfi modellek 110, 120 és 130-as flex index-el készülnek. A női modelleken, az alakítható Memory Fit héjjon és Thinsulate bélésen kívül nagyobb változás nincsen a Pro szériában.
REDSTER PRO 130
REDSTER PRO 130
Eltűnt egy korszakalkotó modell, a Tracker, amely előhírnöke volt a túrázásra is alkalmas cipőknek. Ezt a modellt lassan kiváltotta a Waymaker, amely all mountain és backcounrty kivitelben is készül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.