Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sícipő újdonságok a 2013/14-es szezonban - 2. rész

2013.12.01. | Szerző: Szegő Attila
A 2013/14-es szezon sícipő újdonságait bemutató cikk 1. részében már szó volt a Sidas, a Salomon és az Atomic fejlesztéseiről. A 2. részében a Rossignol, a Nordica, a Tecnica és a Head márka legújabb sícipőit vesszük sorra.
h i r d e t é s

Rossignol

Régen frissítette kollekcióját a Rossignol, de most egy teljesen új cipőit terveztek, amely az idei trendnek megfelel.

Az on piste kategóriában bőséges a választék, de az eddigi kínálatból hiányzott a free vonal. Mivel idén free és túra sílécek terén beleerősítettek a Rossignol tervezői, ezért kellett a sílécekhez egy megfelelő sícipő is. Így született meg az Alltrack.
Változó terepnek és felhasználásnak kell megfelelnie az új cipőnek, ezért egy egészen új héjat kellett tervezniük a mérnököknek. Az eredmény nagyon jó lett, amely lehet, hogy felülmúlja az eddigi modelleket is. Két változat született két különböző szélességben és felhasználásra:- Alltrack Pro, 100 mm széles - freeride-ra és túrára
- Alltrack, 102 mm széles - egy igazi all mountain bakancs pályára és kívülre egyaránt.
Rossignol Alltrack 90 W sícipő
Egy sor technikai fejlesztéssel találkozhatunk, amely tökéletessé teszi az új modellt:
 • Sensor Grid
  Az új hálós szerkezetű héj, amely javítja a sícipő csavaró és hajlító nyomatékkal szembeni ellenállást.
 • Hike mode kapcsoló
  Túra és síelés funkciókat váltó mechanika
 • Diagonál csattok
  A lábfejet sarok irányban húzza be, ami biztosabb tartást és pontosabb irányítást eredményez.
 • Easy Entry betét
  A könnyű be és kilépéshez egy flexibilis részt alakítottak ki a bokahajlat résznél.
 • Csúszásmentes talp
 • Íves cipőtalp kialakítás
  Jelentősen könnyebben gördül a bakancs gyalogláskor.
 • WTR rockered talp
  Külön megvásárolható gumibetétek, hogy még könnyebb legyen a túrázás és a séta.
 • Rossignol Alltrack Pro 100 sícipő
  Az új külső mellé új belső is párosul, amely az Optisensor 3D belső héj Aprólékosan megtervezett bélés, amelynek négy fontosabb pontja van:
  • 1 / Támasztó zóna
   Merev anyagokból készül a bélés hátsó része, hogy tökéletes támasztást biztosítson a saroknak.
  • 2 / Burkolati zóna
   A lábfej és a külső héj tökéletes illeszkedéséhez, a jobb teljesítmény érdekében.
  • 3 / Komfort zóna
   A bokacsont érzékeny terület, amely gyakran okoz problémát. Ahhoz, hogy maximális komfortot kapjon ez a terület, ezért egy flexibilis anyagból készül a bélés ezen része.
  • 4 / Mozgási zóna
   A bélés mindkét oldalán kialakított gumis rész lehetővé teszi a szabad mozgást túra helyzetben és könnyebbé teszi a mászást.

  Nordica

  Apróbb fejlesztések szerepelnek az idei síbakancs palettájukon, de a kínálat a tavalyihoz képest nem változott.

  Kezelt pályára ajánlott típusok:

  Dobermann - 11 éve áll a versenyzők szolgálatában ez a kutya.
  Az egységes dizájnon túl hálós szerkezetű Custom Gridworx héjjal rendelkeznek a Dobik, amely segít jobban behatárolni a cipő esetleges alakításakor a kényes területet.
  A World Cup szériás modellek csiszolható Custom Lugworx talpat kaptak a pontosabb és egyénibb beállítás végett. Ezeknek a bakancsoknak a talpát a megfelelő méretre be kell csiszolni. A versenyzők többnyire felvonóval közlekednek, ezért a talp mintázata és felülete elhanyagolható. Sebesség és teljesítmény a jelszavuk.
  Nordica Hell and Back H2 sícipő
  Fire Arrow - magabiztos síelőknek
  Az új megjelenés, nagyobb oldalirányú tartás, progressive flexibilitás és a sarok maximális tartása jellemzi ezt a szériát.

  Transfire - egésznapos kényelem és nagyfokú pontosság  Könnyebb síelés és kevesebb erőfeszítés, a felső szár alacsonyabban fekvő és előre tolt csattal egybeépített forgáspontjának köszönhetően.

  All mountain felhasználásra ajánlott típusok

  Cruise - a kényelem kulcsa

  Tavaly a Front kategóriában szerepelt, idén átkerült az all mountain csoportba. A természetesebb lábállást biztosító NFS technológia hatékony és könnyed kanyarokat tesz lehetővé.

  Hell & Back - egy sokoldalú társ  Tavaly a Transfire héjszerkezetre épült a sorozat, de idén csak a HELL & BACK hike exp. modell maradt meg ennél a héjnál. A többi modell már egy teljesen új tervezésű héjat kapott. A Triax technológiával épült sícipők súlya 25%-kal kevesebb a hasonló kategóriájú bakancsokhoz képest.

  A freestyle és ride vonal szerkezetileg nem módosult csak új dizájnt kaptak.

  Tecnica és egy új formáció

  Nagytakarítás történt a Tecnica portáján. Régi modellek kerültek le a palettáról. Helyükre új felépítéssel új családok jelentek meg.
  Tecnica MAGNUM 110 sícipő
  Kezdjük az áttekintést a verseny cipőkkel:
  Úgy néz ki, hogy nem váltotta be a Powerchassis a hozzáfűzött reményeket, mert kivették ezt a merevítést a versenycipők talpából. Helyette egy új tervezésű cipőhéjat alkalmaznak, amely jobban ellenáll a csavarodásnak. Megjelenésben az eddig megszokott narancssárgát leváltották és feketék lettek az idei versenymodellek.

  Freemountain vonalon bővült a kínálat.
  Tecnica R9.8 130 sícipő
  Tecnica Cochise 130 Pro sícipő
  Az eddigi Cochise kínálat bővült a Magnum családdal, amely az előbbi sorozat egyszerűbb változata. Az egyszerűséget a felhasznált anyagok minősége adja. Ezeknél a modelleknél nem cserélhető a járófelület Dynafit rendszerűre, valamint nam alu, hanem műanyag csattokkal szerelik. Ezeknek a változásoknak köszönhetően inkább all mountain irányba tolódott el a Magnum.  A kezelt pályára tervezett Performance sorozat nagy változáson ment keresztül. A Phoenix és Mega modellek leköszöntek, és helyükbe egyetlen modell lépett; a Ten.2. A Ten 2 formára inkább a Phoenix-re hasonlít, de teljesen új kialakítású, hiszen I-Rebound rendszerrel is rendelkezik.

  A Demon 120-nál és 130-nál megtartották a Powerchassis merevítést, amelyet a versenymodelleknél idén kihagytak.
  Tecnica TEN.2 100 sícipő
  Az új Ten.2 all mountain felhasználásra, míg a Demon az erősebb felépítésnek köszönhetően inkább kezelt pályán történő síelésre jobb.

  Head

  Idén a Head is csatlakozott az egyénre igazítható sícipőbelsőkkel rendelkező gyártók népes táborához, valamint frissítette kínálatát is.  A személyre szabható sícipők iránt mostanában nagy lett az igény. Ebből a Head sem szeretne kimaradni. A Head mérnökei szerint 3 lépés kell a tökéletes kényelemért:
  1 - a pontos lábméret ellenőrzése
  2 - a megfelelő szélesség beállítása az adaptive fit rendszer segítségével
  3 - a lábra formálható Perfect Fit belső kialakítása.
  Head Adapt Edge 90 HF sícipő
  Bár már korábban is rendelkeztek egy lábformához igazodó technológiával, a HF-fel, de most egy 100%-ban a láb formáját felvevő cipőbéléssel jelentkeztek. Az új belső héj a Perfect Fit, amelyet egy speciális sütőben kell megmelegíteni.
  Head Challanger AT 110 PFS sícipő
  Új modellek a láthatáron!
  A Head kínálatába új hiánypótló típusok kerültek.
  A kezelt pályára szánt Vector család fölé egy erősebb modellt raktak be a Challenger-t. Ezzel a Performance kategória kínálata a duplájára emelkedett.
  Tavaly sítúra kategóriában nem volt kínálata a Headnak, de idén pótolta ezt a hiányosságát. A Venture egy ízléses freeride-tour kategóriás bakancs, amelynek cserélhető Vibram talpai vannak.

  Az új modellek érkezésével azonban letűnt néhány típus is a palettáról. Ezek a Vector LTD , AdaptEdge LTD, Vector 100 Mya.
  Head Venture 130 sícipő
  A néhány már meglévő modellen változott a flex index értéke. A Vector 120-ból 125, a 110-ből 115, a 100-ból 105 lett. A Cube3 LTD nem tűnt, el csak átkeresztelték és lett belőle Cube3 12. A Caddy új neve, pedig Raptor Oblivion. És végül a The Show modelleket megduplázták. A The Show 1 magasabb szárú és dupla tépőzáras lett, míg a Tha Show 2 a régebbi modell maradt.

  Apróbb finomítások:
  Az eddigi megnövelt dupla erőkaros csattokat újra és ergonómikusabbra cserélték le. Új Ski-Hike kapcsolók kerültek a Challenger és a Venture modellekbe, amelyek lehetőséget adnak a könnyed túrázásra.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »