Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ATOMIC: a 2020/2021-es szezon újdonságai

2020.11.26. sielok.hu

Kiváló sífelszerelések, technikai újdonságok, szélesebb színválaszték, egyénre alakíthatóság. Az ATOMIC, mint a világ vezető símárkája jobb síelőt csinál belőled. Az idei szezonra is sok újdonságot hozott.
Az ATOMIC filozófiája szerint olyan termékeket kínál, amelyek tökéletesen passzolnak hozzád, akár még egyénileg személyre is formálhatók, kényelmesek és mindemellett a legmagasabb teljesítményt biztosítják a téli sportolásodhoz, legyél kezdő, vagy a kedvenc sportod profija.

FOUR termékcsalád

Igazi újdonság a palettán a FOUR bukósisak és síszemüveg termékcsalád megjelenése. Ezzel be is zárta a cég az utolsó kereskedelmi rést ezen a területen. Az új bukósisakkal és síszemüveggel első sorban a fiatalokat célozta meg. A formát a városi vonal, „urban-design” inspirálta. Letisztult, egyszerű formák és sima felület jellemzi a termékeket.

Bukósisak

A FOUR bukósisakokat a szerény megjelenés jellemzi, maximális teljesítmény mellett. Természetesen nem maradhatott ki a fejlesztésből a 360° Fit System, valamint az Atomic Live Fit rendszer, ami a tökéletes illeszkedés által maximális kényelmet biztosít egésznapos viselés esetén is. Használatával lehetsz akármilyen bátor, menj bármilyen terepre, mert az AMID és Holo Core egyedi kombinációja, valamint a Hybrid In-Molde tökéletes védelmet biztosít. A sisak különlegessége még a kivehető bélés.

Mi az AMID?

Az AMID (Atomic Multi-directional Deflector) egy kettős sűrűségű habréteg rendszer, amely az anyagnak és a kialakításnak köszönhetően akár 40 %-kal nagyobb ütésvédelmet nyújt. Az AMID rögzítve van a sisak falához mégis szabadon tud mozogni. A foam (hab) egyedi tulajdonsága, hogy minden irányból képes elnyelni az energiát, így sokkal nagyobb védelmet jelent a fellépő ütésekkel szemben.

Mi a Holo Core előnye?

Ez az egyedülálló „tojáskarton” konstrukció kiterjesztett gyűrődő zónát hoz létre a maximális ütéselnyelés érdekében. Akár 30 %-kal magasabb ütésvédelmet jelent, mint azt az ipari biztonsági előírások megkövetelik. Szellőzőnyílásokkal látta el a gyártó, ezáltal a sisak súlya könnyebb lett és a levegőáramlás is hatékonyabb.

360° Fit System

A bukósisakok fejlesztésekor elengedhetetlen az azonnali, egyéni illeszkedés. Ennek köszönhetjük a kényelmet, az első pozitív benyomást. A 360° Fit System-et az teszi különlegessé, hogy magasságban állítható fejpánt veszi körül 360°-ban a fejet, és annak formájához és méretéhez igazodik, így garantált a pontos illeszkedés. További előnye, hogy tompítja az alacsony szintű ütéseket is.

Síszemüveg - SEE BETTER, SKI BETTER

A FOUR család másik eleme a FOUR Q síszemüveg, amely Q vonal (Revent Q) fejlett technológiáját használja, letisztultabb, puritánabb megjelenéssel. A Revent termékcsaládhoz hasonlóan itt is megjelent a gombnyomásra cserélhető lencse, így gyorsan lehet alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A széles színválasztékában helyet kapott sok fiatalos pasztell árnyalat. Megújult a legjobb eladási számokat produkáló SAVOR család is, így már elérhető SAVOR BIG formában, amely elsősorban nagyobb keretet jelent, ezzel növelve a látóteret.

És végül, de nem utolsó sorban bekerült a COUNT termékcsaládba is a PHOTOcromatikus lencse, egy jól ismert fényre sötétedő technológiával.

Az ATOMIC, a síszemüvegeiben az FDL lencse technológiát használja, amely hatására még nagyobb látóteret, még pontosabb kontrasztokat tud mutatni a síelő számára. Ezt a megoldást kombinálja a top modellekben a HD technológiával, ezáltal még jobb felbontás biztosítva a részletek kiemelésénél. FDL lencse, mitől lesz a látótér nagyobb?
Az FDL (Fusion Double Lens) technológiánknak köszönhetően a két lencsét összepréselik eggyé, ahelyett, hogy a lencséket egy további hab-, vagy gázréteggel kötnék össze. Ez akár 20 %-kal nagyobb látóteret jelent a klasszikus kettős lencse felépítéshez képest. Mivel a két lencse laminálva van, nincs kettős fényvisszaverődés, nincs látásromlás az atmoszférikus nyomás változása miatt. Nincs párásodás, sem karcolódás. A belső lencsén nyolcszoros páramentesítő réteg (AC), és a külső lencsén karcolásgátló bevonat található (PC).

Mi az a HD technológia?

A HD (nagyfelbontású) technológia a Stereo lencsék összes előnyeivel rendelkezik (kilenc réteg csúcskategóriás tükörbevonattal növeli a vakító fény elleni védelmet és csökkenti a szem fáradtságát), amely tökéletesen tiszta láthatóságot biztosít minden fényviszonyok között. Ezenkívül a lencsében lévő kristályok megosztják a fehér fényt a hat spektrális színre. A lencse ezután fokozza a gyengébb színeket, tehát mindent nagy felbontású kontrasztban lehet látni, és nagyobb a mélységérzet, így ezek a legjobban teljesítő lencsék a fényviszonyok legszélesebb tartományában.

Sícipők

Az ATOMIC megtartotta cipők terén, a korábbi években megszokott, letisztult hármas elosztást, a legendás Hawx sorozatokban. A HAWX Ultra a keskeny lábfejre, a HAWX Prime a közepes talp szélességre, míg a HAWX Magnát a legszélesebb lábfejűeknek ajánlják, így mindenki megtalálhatja a talpformájához leginkább illeszkedő modellt. A Memory Fit technológiának köszönhetően a teljes Prime sorozat, valamint az Ultra és Magna termékcsalád legkeményebb modelljeinek héja hőkezeléssel egyedileg lábra alakíthatók még a boltokba a vásárlás részeként.

Továbbra is újító szerepet tölt be az ATOMIC a könnyű sícipők fejlesztésében és vezeti a kis súlyú sícipők forradalmát. 2016-óta használja a PROLITE szerkezetet a cipők felépítésében (Hawx Ultra és Prime családban), ezzel csökkentve a súlyukat.
A sícipőknél még hangsúlyosabban jelenik meg a cég hármas filozófiája; a tökéletes illeszkedés, a kényelem és a teljesítmény. A lábra alakítás több szinten valósulhat meg. Tágítással - mikor a láb nagyobb, mint a héj - a sütést lehet alkalmazni, így elérhető a megfelelő illeszkedés. Amikor keskenyebb a láb a héjnál, akkor lehetőség van az újonnan forgalomba hozott szűkítők alkalmazására. Optimális illeszkedésnél pedig a tökéletesség elérése érdekében a MIMIC bélés lábra alakításával lehet optimalizálnia kényelmet. A MIMIC bélés egy új technológia, amely során a bélést külön melegítjük, majd visszahűtjük, hogy tökéletesen felvegye a lábformát és még komfortosabbá tegye a síelést. Már a legelső próbálásra jobban illeszkedik az elődeinél. A sarok és a boka résznél előre alakított, az anatómiai lábformát precízen követi. Tedd tökéletessé a sínapodat egy egyedülálló kényelmes sícipővel. A bélés megtalálható a női és férfi cipőcsaládok felsőkategóriás modelljeiben. Újdonság még a bakancsok terén a HAWX Prime XTD, ami a paletta hiánypótló eleme. Immáron a túra és az all mountain területek között, a freeride vonalon is elérhető közepes szélességű sícipő.

Sílécek

Sílécek esetében a női vonal hozza a nagyobb újítást. Az összes női CLOUD modell frissítésre került, aminek a fejlesztésében az ATOMIC „SHE SKIS” női csapat játszott meghatározó szerepet. A CLOUD 12 léc teljesen új, kifinomult felépítésében egy 12 %-kal könnyebb FLITE famagot kapott, így növelve az önbizalmunkat a változatos pályákon síelve. A termékcsalád többi tagja közül a CLOUD 11-es még keményebb lett egy titánium erősítésnek köszönhetően, így tökéletes választás lehet a sportosan síelő hölgyeknek.
Fantasztikus, új, letisztult színezés jellemzi a teljes síléc palettát. Ezen túlmenően technikailag is frissítették a felépítését a top kategóriának, ezáltal a REDSTER S9 és G9 új Ultra Titánium 2.0 réteget kapott, amivel egyenletesebb lett a visszapattanási hatás (rebound), valamint jobb lett a fedőréteg tartóssága. A REDSTER S7 és a G7 modellekbe beépítették az új DURA CAP kialakítást, ami a felső réteg ráfuttatását jelenti az oldalfalra, így növelve a tartósságot. A REDSTER X termékcsaládnál és a Vantage léceknél, az olcsóbb kategóriákban történt egy kisebb változás, az X6 és az X5, valamint a 79 C és a 75 modellek új platnit és kötést kaptak.

ATOMIC – JOBB SÍELŐT CSINÁL BELŐLED!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.