Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic: bemutatjuk a 2022/23 szezon újdonságait

2022.11.09. Tettamanti Gábor

Nincs olyan szezon az Atomic háza táján, amikor nem jelenik meg valamilyen újítás a kínálatban. A folyamatos fejlesztés minden termékcsoportnál megfigyelhető. A fejlesztések mellett fontos szempont a szegmentáció egyszerűsítése, a felhasználási terület és sítudáshoz igazított kínálat.
Tetőtől talpig Atomic, a tökéletes választás   I fotó : atomic.com
Tetőtől talpig Atomic, a tökéletes választás I fotó : atomic.com
A legszembetűnőbb változás a Vantage sílécek eltűnése, a sícipőknél a Hawx Magna család megújulása, a bukósisakoknál a kifejezetten túrasízőknek fejlesztett Backland termékcsalád.

SÍLÉCEK

A sílécek csoportosításánál két részre osztjuk a kínálatot: kezelt pályára ajánlott és a pályán kívüli lécekre.

A kezelt pályára a REDSTER, és kifejezetten nőknek a CLOUD családokat szánja. A Redster elnevezés már lassan egy évtizede ott van a kínálatban, csak azóta kicsit bővült, erre a szezonra már a harmadik termékcsalád jelent meg: REDSTER, REDSTER X és a REDTSER Q.

REDSTER Q

Az új REDSTER Q a Vantage modelleket váltja fel, de azért egy kicsit más, mint a Vantage volt: a Q szlogenje: "Egy síléc minden hótípusra, az egész napos síeléshez". Ebből következik, hogy kicsit szélesebb lécekről beszélhetünk, 75-85mm között váltakozik a kötés alatt. REDSTER Q9,8 Revoshock S, Q9 Revoshock S, Q7 Revoshock C, Q6, Q5 és Q4. Felépítésük megegyezik a többi Redster-rel, famagos, szendvics, oldalfalas lécek. Igen, ahogy az elnevezésekben is látszik, a felsőbb kategóriában ott van a tavaly megjelent Revoshock, de erre a szezonra bővült S és C változatra. A Revoshock technológia egy sor modult jelent a léc elejénél, amelyek mindegyike ütéselnyelő elasztomerbe van burkolva. Úgy működik, mint egy beépített felfüggesztési rendszer, mely megakadályozza a zavaró rezgések eljutását a kötésig, ennek köszönhető a nagyobb stabilitás. A Revoshock nemcsak elnyeli a rezgéseket, hanem visszaveti azokat. A csőrtől a kötésig minden rugós modul összhangban működik, hogy az elpazarolt energiát értékes gyorsítássá alakítsa. Az S változatban acélból, míg a C változatban szénszál ötvözetből vannak a modulok. Igazi "All- Round" síléc. Kemény pályán, friss hóban, túrt hóban, kásás hóban is kiválóan működik.
REDSTER Q9 REVOSHOCK S + X12 GW
REDSTER Q9 REVOSHOCK S + X12 GW
A Redster és a Redster X családoknál csak a design frissült, illetve a Redster X7 WB, helyett megint sima X7 lett az elnevezés ezzel lecsökkent a szélessége 75mm-ről 70mm-re. A 75mm-es szélesség a Q megjelenésével okafogyottá vált.
REDSTER X7 + M12 GW
REDSTER X7 + M12 GW
Mindez a női vonalon a CLOUD lécek mellett a CLOUD Q család. A Cloud maradt a klasszikus fehér fekete design, szerkezetükben változás nincs. A Cloud Q síléceknél pedig ugyan azok a tulajdonságok (felépítés, szerkezet) mint a Redster Q léceknél, csak a női jellemzőket (geometria, kicsit más, könnyített anyaghasználat) figyelembe véve: CLOUD Q14 Revoshock S, Q12 Revoshock C, Q11, Q9 és Q8.
CLOUD Q12 REVOSHOCK C + M10 GW
CLOUD Q12 REVOSHOCK C + M10 GW

SÍCIPŐK

A sícipőknél, az ATOMIC hármas filozófiája valósul meg; a tökéletes illeszkedés, a kényelem és a teljesítmény összhangja, a felhasználási területhez és a tudásszinthez igazodva. Az ATOMIC megtartotta cipők terén, a korábbi években megszokott, letisztult hármas felosztást, a legendás Hawx sorozatban.

A HAWX Ultra a keskeny lábra/lábfejre, a HAWX Prime a közepes talp szélességre, míg a HAWX Magnát a legszélesebb lábfejűeknek ajánlják, így mindenki megtalálhatja a talpformájához leginkább illeszkedő modellt. A Memory Fit technológiának köszönhetően a Hawx sícipők 90% lábra süthető. Ez a cipő külső héját jelenti. A tavaly bevezetett MIMIC bélés pedig egyre több Hawx cipőben megtalálható. A MIMIC bélés egy olyan technológia, amely során a bélést külön melegítjük, hasonlóan, mint a külső héjat, majd visszahűtjük, hogy tökéletesen felvegye a lábformát és még komfortosabbá tegye a síelést. Az egyedi benne, hogy a bélésben található műanyag részek is formázhatók hő hatására. Jobban fog illeszkedni a sícipő, kényelmesebb, az egész napos síelés komfortosabb lesz és ez kihat a teljesítményre is.

Megújult a HAWX MAGNA sícipő

A HAWX MAGNA női és férfi termékcsalád is megkapta a Prolite technológiát, ami a keskenyebb az Ultra és a Prime sícipőknél évek óta létezik. A Prolite lényege, hogy a külső héj, ahol kell keskenyebb (pl a rüsztnél) ahol szükséges pedig vastagabb, ill erősítést kap a jó tartás miatt. Az új kialakítás előnye, hogy könnyebb lett, sokkal kényelmesebben lehet ki-, és bebújni a cipőbe, valamint növekedett a vízzárósága, viszont ezek nem mentek a flex-index rovására. További újításként a lábfejrésznél aszimmetrikus a kialakítás, több hely jut az öregujjnak, a bélésnél pedig a lábujjaknál egy rugalmas anyagot kapott a kényelem miatt.
A Prime modellek csak designban frissültek, de nem számottevően, az Ultra család pedig nem változott.

BUKÓSISAKOK

A bukósisakok terén számottevő újítás nincs, ami a pályára ajánlott sisakokat érinti. Maradtak azok a technológia megoldások, amik egyediek, más konkurens termékeknél nincsnek meg. A biztonságot az AMID és a Holo Core biztosítja, az illeszkedést és a kényelmet pedig a 360° Fit System, valamint az Atomic Live Fit rendszer. Ezekről részletesen már a tavalyi kínálat során írtunk.

Amióta az Atomic elkezdett visoros bukósisakot gyártani, ezek a legkeresettebek a piacon. Idén annyival bővült a kínálat, hogy megjelentek a Photokromatikus változatok. Ezeknél a lencse igazodik a különböző fényviszonyokhoz, néhány másodperc alatt sötétebb vagy világosabb lesz a fény erősége függvényében. SAVOR VISOR GT PHOTO, ill. SAVOR VISOR PHOTO, mindkét modellnél fekete és fehér szín létezik. A precíz, fejreszabható illeszkedés mellett nagy előnyük, hogy a visor lecsukódásának a szögét is változtatni lehet két állás között. Ez magasabb orrnyeregnél, egyedi fejformánál, vagy aki nagyobb szemüveget visel lehet előny.
A többi modellcsaládnál csak egy-két új szín jelent meg.

Az idei szezon újdonsága a sítúrázóknak fejlesztett Backland család. Az Atomic sisakok egyedi technológiái mind megtalálhatóak benne, súlyuk és szellőzésük viszont lényegesen jobb, mint a pályára ajánlott sisakoké. Ráadásul nem csak a sí szabványoknak, hanem sziklamászás ill., kerékpár szabványoknak is megfelel. Igazi ’multisport’ bukósisak.

SÍSZEMÜVEGEK

A "SEE BETTER, SKI BETTER" szlogen egyértelműen érvényesül a kínálatban, és az egyedi technológiákban. A termékpaletta nem változott, ellenben vagány, új színek jelentek meg a modellválasztékban. Mind a szférikus és cilinderes lencséjű szemüvegeknél megmaradt a bő kínálat pénztárcához is igazodva. Szférikus szemüvegek modelljei: COUNT és REVENT Q, míg a cilinderes modellek: FOUR Q, FOUR, SAVOR.
A Q betű a modell nevében a cserélhető lencsére utal. Gombnyomással lehet cserélni a szemüveghez adott két lencsét, egy sötétebbet és egy világosat.
Minden modell családnál számos szín létezik, és arra is figyel az Atomic, hogy mindenki megtalálja a kedvenc lencse típusát, ami a szemének a legmegfelelőbb a különböző fényviszonyokhoz.
KOMMENTEK
Vazul86 | 2022.11.10. 21:10
Vajon a Revoshock-nál is olyan kemény a léc, mint a servotec elődnél volt?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.