Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ATOMIC: újdonságok a 2021/22-es szezonban

A sízés iránti töretlen szenvedélye motiválja az Atomic miden tevékenységét.

2021.11.25. sielok.hu

Az Atomic 1955 óta minden évben új és különleges termékekkel igyekezett összekapcsolni az embereket az általuk szeretett sporttal. Folyamatos a fejlesztés és így van az idei szezonban is. A világjárvány sem tudta megakadályozni az újítások bemutatását, ezzel együtt sok és jól bevált termék változatlan maradt a palettában.

Redster REVO

„Versenyben született, pályára épített.”
Ezzel a szolgennel népszerűsíti az Atomic a Redster termékcsaládot, melynek legújabb fejlesztése a Revoshock rendszer. Számos kísérlet, prototípus és próbálkozás után született meg a Redster REVO.

A Revoshock technológia egy sor rugós acél modult jelent, amelyek mindegyike ütéselnyelő elasztomerbe van burkolva. Úgy működik, mint egy beépített felfüggesztési rendszer, mely megakadályozza a zavaró rezgések eljutását a kötésig, ez okozza a nagyobb STABILITÁST. A Revoshock nemcsak elnyeli a rezgéseket, hanem visszaveti azokat. A csőrtől a kötésig minden rugós acél modul összhangban működik, hogy az elpazarolt energiát értékes GYORSÍTÁSsá alakítsa.
A férfi lécek között az S9, G9, valamint az X széria két csúcsmodellje, az X9 és az X9 WB kapta meg a Revoshock technológiát, a női lécek közül pedig a Cluod 14 WB.
A Revoshock még nagyobb stabilitást és sok erőt ad, de megtartja játékosságát a nehéz helyzetekben.
Mikaela Shiffrin
A Revoshock rendszer első benyomásra nagyon jó. A sí nyugodtabb és kevesebb a vibráció.
Alexander Aamodt Kilde

Maverick és Maven

A Mavericket és női változatát a Mavent, Észak-Amerikában fejlesztették, ahol nagyon változatosak a körülmények és nagy spektruma van az eltérő stílusoknak is. Minden hegy más típusú síelőt vonz és a terepek egyedi jellemzőket igényelhetnek. A Maverick az összes hegyet és síelőt összeköti. A világ legnépszerűbb versenyzői és professzionális freeride-sízői közreműködésével olyan síléc született, amely egyszerre jól teljesít kezelt és túrt pályán, valamint játékos a porhóban is.
A többtengelyű üvegszálas rétegek olyan sílécet eredményeznek, amely stabil, ugyanakkor könnyű és dinamikus marad. A nyárfa mag optimalizálja a síléc súlyát anélkül, hogy feláldozná a rezgéscsillapítást, vagy a stabilitást. A titánréteg a legnagyobb ütéselnyelő képességet, erős futási stabilitást és nagy torziós merevséget biztosít.

Sícipők

Az ATOMIC megtartotta cipők terén a korábbi években megszokott, letisztult hármas felosztást, a legendás Hawx sorozatban. A sícipőknél az ATOMIC hármas filozófiája valósul meg: a tökéletes illeszkedés, a kényelem és a teljesítmény.
A HAWX Ultra a keskeny lábfejre, a HAWX Prime a közepes talp szélességre, míg a HAWX Magnát a legszélesebb lábfejűeknek ajánlják, így mindenki megtalálhatja a talpformájához leginkább illeszkedő modellt. A Memory Fit technológiának köszönhetően a teljes Prime sorozat, valamint az Ultra és Magna termékcsalád legkeményebb modelljeinek héja hőkezeléssel egyedileg lábra alakíthatók még a boltokban a vásárlás részeként.

Megújult a HAWX ULTRA sícipő

Frissítésre került a HAWX ULTRA női és férfi termékcsalád. Megújult a sícipő elülső része, a rüsztnél kapott könnyítést, valamint a héj 7 mm-el nagyobb lett az átfedés a héj találkozásánál. Az új kialakítás előnye, hogy sokkal kényelmesebben lehet ki-, és bebújni a cipőbe, valamint növekedett a vízzárósága is. További újításként plusz erősítések lettek beépítve a sícipőbe, ezzel is növelve a teljesítményét és az élettartamát.

A női cipőknél beépítésre került egy úgynevezett Adaptive Fit System (AFS), másnéven spoiler, ami még kényelmesebbé teszi az Ultrát és további lehetőséget biztosít az egyénre szabásban. Spoiler nélkül, 6 mm-el alacsonyabb a cipő szára, valamint 13 mm-el bővül a kerülete a lábszárnál, mint az egy számmal nagyobb cipőnél.
A HAWX család különlegessége a MIMIC bélés, mely már a legelső próbálásra jobban illeszkedik az elődeinél, és emellett lábra is süthető. A sarok és a boka résznél az anatómiai lábformát precízen követi. Tedd tökéletessé a sínapodat egy egyedülálló kényelmes sícipővel!

A MIMIC bélés egy olyan technológia, amely során a bélést külön melegítjük, majd visszahűtjük, hogy tökéletesen felvegye a lábformát és még komfortosabbá tegye a síelést. A lábra alakítás több szinten valósulhat meg. Tágítással - mikor a láb nagyobb, mint a héj - a sütést lehet alkalmazni, így elérhető a megfelelő illeszkedés. Amikor keskenyebb a láb a héjnál, akkor lehetőség van az újonnan forgalomba hozott szűkítők alkalmazására. A MIMIC bélés megtalálható a női és férfi cipőcsaládok felsőkategóriás modelljeiben.

Az idei év újítása, a professional modellek védjegye az új MIMIC Professional bélés, valamint a V3 TONGUE SYSTEM. Az új rendszereknek köszönhetően még precízebben lehet a sícipőt egyedileg lábra formálni. Az új bélést a boka két oldalán habbal kell feltölteni, ami a tökéletes illeszkedést biztosítja. A három féle nyelvnek köszönhetően pedig a rüsztmagasság is alakítható és a különböző keménységek még jobban idomulnak a teljesítményhez.

Bukósisak

Hosszú ideje már saját fejlesztésű bukósisakokat gyárt az Atomic, mellyel filozófiájának közvetítése és palettájának szélesítése a célja. Stratégiai pontnak számít a kényelem és a tökéletes illeszkedés, valamint a kimagasló biztonság. A biztonságot az AMID és a Holo Core biztosítja, az illeszkedést és a kényelmet pedig a 360° Fit System, valamint az Atomic Live Fit rendszer.

Mi az AMID?

Az AMID (Atomic Multi-directional Deflector) egy kettős sűrűségű habréteg rendszer, amely az anyagnak és a kialakításnak köszönhetően akár 40 %-kal nagyobb ütésvédelmet nyújt. Az AMID rögzítve van a sisak falához mégis szabadon tud mozogni. A foam (hab) egyedi tulajdonsága, hogy minden irányból képes elnyelni az energiát, így sokkal nagyobb védelmet jelent a fellépő ütésekkel szemben.

Mi a Holo Core előnye?

Ez az egyedülálló „tojáskarton” konstrukció kiterjesztett gyűrődő zónát hoz létre a maximális ütéselnyelés érdekében. Akár 30 %-kal magasabb ütésvédelmet jelent, mint azt az ipari biztonsági előírások megkövetelik. Szellőzőnyílásokkal látta el a gyártó, ezáltal a sisak súlya könnyebb lett és a levegőáramlás is hatékonyabb.

360° Fit System

A bukósisakok fejlesztésekor elengedhetetlen az azonnali, egyéni illeszkedés. Ennek köszönhetjük a kényelmet, az első pozitív benyomást. A 360° Fit System-et az teszi különlegessé, hogy állítható magasságban egy párna veszi körül 360 fokban a fejet, és annak formájához és méretéhez igazodik, így garantált a pontos illeszkedés. További előnye, hogy tompítja az alacsony szintű ütéseket is.

Síszemüveg - SEE BETTER, SKI BETTER

Az ATOMIC a síszemüvegeiben az egyedülálló FDL lencse technológiát használja, amely hatására még nagyobb látóteret, még pontosabb kontrasztokat tud mutatni a síelő számára. Ezt a megoldást kombinálja a top modellekben a HD technológiával, ezáltal még jobb felbontás biztosítva a részletek kiemelésénél. A Photo(chromatic) lencsék színváltoztatás beállításával reagálnak a változó fényviszonyokra. Amikor sötétebb az idő, világossá válnak. Amikor a nap előbújik, sötétebbé válnak, hogy megvédjék a síelőt a vakító fénytől.

FDL lencse, mitől lesz a látótér nagyobb?

Az FDL (Fusion Double Lens) technológiánknak köszönhetően a két lencsét összepréselik eggyé, ahelyett, hogy a lencséket egy további hab-, vagy gázréteggel kötnék össze. Ez akár 20 %-kal nagyobb látóteret jelent a klasszikus kettős lencse felépítéshez képest. Mivel a két lencse laminálva van, nincs kettős fényvisszaverődés, nincs látásromlás az atmoszférikus nyomás változása miatt. Nincs párásodás, sem karcolódás. A belső lencsén nyolcszoros páramentesítő réteg (AC), és a külső lencsén karcolásgátló bevonat található (PC).

Mi az a HD technológia?

A HD (nagyfelbontású) technológia a Stereo lencsék összes előnyeivel rendelkezik (kilenc réteg csúcskategóriás tükörbevonattal növeli a vakító fény elleni védelmet és csökkenti a szem fáradtságát), amely tökéletesen tiszta láthatóságot biztosít minden fényviszonyok között. Ezenkívül a lencsében lévő kristályok megosztják a fehér fényt a hat spektrális színre. A lencse ezután fokozza a gyengébb színeket, tehát mindent nagy felbontású kontrasztban lehet látni, és nagyobb a mélységérzet, így ezek a legjobban teljesítő lencsék a fényviszonyok legszélesebb tartományában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.