Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magaslati sífutópálya lesz a Rittisbergen

2022.10.27. 2022.11.14. sielok.hu | frissítve: 2022.11.14.

Az új Rittisbergi felvonó építésével párhuzamosan Ramsau am Dachstein sífutókínálata is tovább bővül. A 2022/23-as téli szezontól az új kombilifttel egy magaslati sífutópályát is elérhetnek a sífutás szerelmesei: a hegyállomás és a csúcskereszt közötti területen egy 5,5 kilométeres körpálya várja őket.
A Rittisberg látképe Ramsauból
A Rittisberg látképe Ramsauból
A sífutópályát úgy alakították ki, hogy sportolás közben csodálatos kilátás nyíljon a Dachstein-hegységre, a Ramsaui-fennsíkra és a Schladmingi-Tauern hegycsúcsaira. Ezenkívül a téli túrázók és a hótalpas túrázók számára is kialakítottak egy ösvényt, ami a pálya nyomvonalát követi. A Rittisberg alpesi kunyhói a sífutópályán és a túraútvonalon keresztül egyaránt megközelíthetők. A Sonnenalm, a Halseralm és a Rösteralm hegyi hütték regionális finomságokkal és a cserépkályha melegével várják a vendégeket.
Az utóbbi években a klasszikus és a szabadstílusú sífutás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A koronavírus-járvány pedig további pozitív lökést adott a sífutásnak. A hóborította tájon át, a szabadban történő elegáns siklásra olyan nagy a kereslet, mint még soha. Összesen 430 kilométernyi sífutópályával a Schladming-Dachstein üdülőrégió egyedülállóan gazdag kínálattal várja a sífutókat.
Sífutópályák hossza Ramsau am Dachstein Schladming-Dachstein régió
Klasszikus stílus:
125 km
255 km
Szabadstílus:
95 km
165 km
Az új sítérképen már jelölve van a Rittisberg 1500 sífutópálya
Az új sítérképen már jelölve van a Rittisberg 1500 sífutópálya
A Rittisberg télen-nyáron igazi élményhegy lett, sokféle attrakció teszi változatossá a közeli Schladming-4-hegyhez képest kicsi pályarendszert. Az esti szánkózási lehetőség is egy ilyen vonzerő. Kipróbáltuk pár éve, fantasztikus élmény!
Este kivilágított pályán lehet szánkózni a Rittisbergen | Fotó: sielok.hu
Este kivilágított pályán lehet szánkózni a Rittisbergen | Fotó: sielok.hu
A Ramsau am Dachstein 2022/23-as sífutópálya térképe itt elérhető.
KOMMENTEK
bouquetk | 2022.11.19. 13:24
Mint erdei út megvolt ez már korábban is. Pár évvel ezelőtt kerestem egy alternatív hazautat a szállásunkra és ezen mentem valami kilátóféléig. A vége egy jó freeride volt a filzmoosi országútig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.