Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két új felvonó épül a Schladming-Dachstein régióban

2022.10.27. sielok.hu

A 2022/2023-as téli szezon kezdetén a Schladming-Dachstein üdülőrégióban két új sílift is megkezdi működését. A 30 éves nagykabinos helyett mostantól egy korszerű, 10 üléses kabinos viszi fel a síelőket a Pruggern melletti Galsterberg síterepre. A Ramsau am Dachsteinban található Rittisbergen pedig egy kombinált ülő- és kabinos felvonó váltja fel a korábbi 4 személyes ülőliftet.
Galsterberg: így néz ki az új 10 fős kabin
Galsterberg: így néz ki az új 10 fős kabin

Kész az új 10 személyes kabinos felvonó Galsterbergen

"Az új Galsterberg lift mindössze hat és fél perc alatt viszi fel a vendégeket a völgyből a hegyállomásra. A várakozási idő tehát már a múlté. A nagyméretű üvegfrontoknak köszönhetően az utasok a felvonóból is lenyűgöző 360 fokos panorámában gyönyörködhetnek” – meséli Georg Bliem, a Planai ügyvezető igazgatója, aki várakozással tekint a következő téli szezon elé.
A 2022/23-as téli szezonra elkészül az új kabinos
A 2022/23-as téli szezonra elkészül az új kabinos
A felvonótársaság mintegy 11 millió eurót fektetett be a Galsterberg új felvonójába. A dél-tiroli Leitner cég 10 személyes kabinos kárpitozott üléseivel és nagy lábterével a legmagasabb szintű kényelmet kínálja. Az új lift az első bővítési szakaszban óránként 1200 utast szállít majd, a kivitelezés befejezés után pedig óránként akár 1800 utast is.
Elkészült a környezetbe illő Galsterbergbahn völgyállomás
Elkészült a környezetbe illő Galsterbergbahn völgyállomás
Építészeti szempontból a legfontosabb elvárás az volt, hogy a felvonó minél inkább beleolvadjon a tájba. A hegy- és a völgyállomás homlokzatát is a régióra jellemző zsindelyes megjelenés jellemzi. Egyébként még nem ért véget elődjének, a több mint 30 éves nagykabinos felvonónak a története sem. A szétszerelés után Alaszkába szállították, ahol újjáépítik, hogy a jövőben is a síelők rendelkezésére állhasson az Eaglecrest - Juneau síterepen.

Új kombinált felvonó a Rittisbergen

A Ramsau am Dachsteinban található Rittisbergben a 2022-es év nagyszabású beruházás jegyében telt: a 4 üléses ülőlift helyett a Manfred Engelhardt üzemeltető körüli csapat egy korszerű, kombinált felvonót épített mintegy 8 millió euróból. Az új berendezés egy kabinos és egy ülőlift kombinációja: 10 személyes kabinok és 6 személyes ülések segítségével szállítja fel az utasokat a hegyre.
A Rittisberg kombilift látványterve
A Rittisberg kombilift látványterve
A felvonó így minden igényt képes kielégíteni. A síelők kényelmesen feljuthatnak a hegyre a 6 személyes ülőlifttel, hogy onnan visszasíeljenek a völgybe. A gyerekek, a sífutók, a szánkózók vagy téli túrázók pedig a kényelmes, 10 üléses kabinokkal utazhatnak fel a Rittisbergre és indulhatnak a hegyállomásról téli kalandjukra.
Ilyen volt a Rittisberg 40 évvel ezelőtt
Ilyen volt a Rittisberg 40 évvel ezelőtt
Manfred Engelhardt pedig elégedett lehet: „új lehetőségeket látunk a Rittisbergben, különösen a sífutás, a téli túrázás és a hótalpas túrázás terén, ennek megfelelően már a most következő télen új ajánlatokat szeretnénk létrehozni. Az új kombinált felvonó biztosítja vendégeink számára a kellő rugalmasságot a hegyre történő feljutáshoz.”

Az egyik ilyen újdonság a magaslati sífutópálya a Rittisbergen, mely szintén a 22/23-as téli szezonra készül el. Részletek ebben a cikkben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.