Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Galsterberg: új kabinos lift épül Schladming mellett

2022.03.12. Bata Attila

A Schladming-Dachstein sírégióhoz tartozó Galstenberg (Pruggern) síterepén új, tízszemélyes kabinos lift építését kezdik meg egyből a szezon végén. A tervek szerint a liftet már decembertől használhatják a síelők.
Bejelentés az új lift építéséről
Bejelentés az új lift építéséről
Kb. 11 millió eurós beruházással újul meg a Pruggern közelében található síterep, amely üzemeltetés tekintetében a Planai-Hochwurzen lifttársasághoz tartozik, ahol rábólintottak a fejlesztésre. Az új lift a több mint 30 éve épült kabinost váltja ki.

A régi lifttel itt búcsút mondunk egy olyan lifttípusnak, amelyből már egyre kevesebb található az Alpok síterepein. Az előző évszázad végén jöttek divatba a "csoportos kabinok", amikor több kabin is szorosan közlekedik egymás után. Mára ezeket a kabinokat lecserélik alacsony kapacitásuk miatt.
A régi lift
A régi lift
Ez történik itt is a régi kb. 550 fő/órás kapacitás helyett az új lift az első szezonban már 1200, később már 1800 főt szállíthat. A folyamatosság abban áll, hogy az első szezonban csak 30 darab kabint szerelnek fel, további 15 kabin később érkezik.

Az új liftet a Leitner építi, a üvegkabinokból pedig szabad kilátás nyílik 360 fokban. Az új lift a téli szezonon kívül várhatóan nyáron is szállít utasokat, amely segíthet a környék turizmusának megerősödésében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.