Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Találkozás a sífutás világbajnokával

2004.10.13.

Sportolók körében ismert tény, hogy a sífutás illetve az úgynevezett Északi Összetett versenyszámok fellegvára Ramsau. E sícentrum a szomszédos Ausztria második legnagyobb tartományának, Stájerországnak az északi részén található, a híres Dachstein hegység lábánál.
Sífutópályák a Dachstein gleccseren
Sífutópályák a Dachstein gleccseren

Vendéglátónk, Dr Alois Stadlober, a legutóbbi világbajnokság aranyérmese, aki immáron a nemzetközi versenyek egyik főszervezőjének számít, a ramsaui aréna központjában dedikált rajongóinak.

A sífutás területén vitathatatlanul vezető szerepet foglal el Steiermark, hiszen az élsport összes nemzeti válogatottja ide jön alapozni. S ha netán az időjárás kevésbé kegyes a versenyzőkkel, akkor a bő háromezer méter magas Dachstein gleccserén minden időben kultúrált, mesterségesen kialakított pályán róhatják a köröket.
Egy bizonyos: egyetlen sírégió sem tud felmutatni olyan fejlődést illetve minőséget, mint Ramsau és környéke. A stájer síkomplexumot a 90 méteres ugrósáncával (ahol száz méter feletti szárnyalásokra is képesek a legjobbak) a Nordic ellenőrző csoport a garancia a legmagasabb színvonalat illetően. Nevezetesen 15 kiváló helyen, mintegy 650 km sífutópályán érvényes az említett minőségi kínálat, amelynek egyharmada a vb-helyszínként ismert Ramsau körül található összesen három fennsíkon.

A szezonnyitók idején teljes körű egészségmegőrző és fitnesz programokat indítanak a szervezők. Konkrétan: termékteszt, edzésellenőrzés, laktátdiagnosztika, technikai edzés, videoelemzés, szívritmus mérés, különböző szakmai előadások, vakszolási tanfolyamok és egyénre szabott edzési tervek jelentik a profi szolgáltatásokat.

A sífutás világbajnokától azt is megtudtuk, hogy a sífutóstadion természetesen hangulatos éjszakai kivilágítással is működik. Így érthető, hogy gyakorlatilag két hetenként zajlik itt az élet, hiszen a feltételek csak szuperlatívuszokban jellemezhetők. Apropó! A település főterén egy minden igényt kielégítő wellness fogadó várja a fáradt izmok nyugtatását, s egyáltalán az aktív és passzív pihenni vágyókat egyaránt.

A téli Stájerországban tehát nemcsak az élsportolókat várják szeretettel, hanem mindenkit, mivel a téli szórakozás adott minden mennyiségben. Az pedig köztudomású, hogy a stájer vendéglátás szolgáltatásai utánozhatatlanul kiválóak. Ennek tudható be, hogy a kilenc osztrák tartomány sorában Steiermark a magyarok egyik legkedveltebb turistaközpontjává vált. Ezt igazolja a statisztika is, ugyanis az utóbbi esztendőben mintegy 35 ezer magyar vendég több mint 156 ezer éjszakát töltött el a csodálatos alpesi hegyek lábánál.

- Szalay Attila -

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.