Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic lécek 2013/14 - all mountain-ra hangolva

2013.08.22. 2013.09.09. Szegő Attila | frissítve: 2013.09.09.

Atomic lécek 2013/14 - all mountain-ra hangolva Az Atomic cégcsoportnál felgyűlt adatok azt mutatják, hogy a felszerelések értékesítése eltolódott az all mountain és backcountry irányába. Így a legújabb fejlesztések is ezen a téren, valamint a kiegészítők terén történtek.
Atomic - Te hová tartozol?
Atomic - Te hová tartozol?
A kínálat legnagyobb része érintett a fejlesztésekben, amelyet jól szemléltet a különböző modelleket kategorizáló rendszer. Az osztrákok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a felszerelések kiválasztása letisztult és egyszerű legyen. Ezt figyelembe véve hat kategória jött létre:
  • Race
  • All mountain
  • Free
  • Backcountry
  • Woman
  • Kid
A megszokott módon külön választották a női és férfi modelleket, valamint hóminőség szerint is csoportosították a felszereléseket kezelt pályára, változó hóminőségre, terepre és porhóra. A tavalyi szezonban megszokott lett, hogy minden sí rocker sí lett. Ez idén sem változik, ezért ez külön nem kerül kiemelésre egyik modellnél sem.
Atomic - így tudsz könnyen választani!
Atomic - így tudsz könnyen választani!

Síléc fejlesztések a 2013/14 szezonra

Megszokhattuk már, hogy az Atomic nagy hangsúlyt fektet a felhasználóbarát felszerelésekre és arra, hogy a legtökéletesebb élményt adja. Ez idén sincs máshogy, ezért komoly újításokat vonultat fel.
Atomic ARC - a név ismerős
Atomic ARC - a név ismerős
ARC - egy régi-új ismerős
Az egyik legkomolyabb fejlesztés a kötés és a léc kapcsolatára irányul. Ez az ARC technológia. Korábbi Atomic rajongóknak ismerős lehet ez a mozaikszó. Ez nem ugyanaz, ami a 80-as években volt. Ez az új technológia a platnikat érinti.
Cél a természetes hajlás és síelés élményének visszaadása.

A platnit egy ponton középen rögzítik – Anchor point,
hátul egy csúszó sínes megoldást alkalmaznak, amitől szabadon mozoghat a deck – Float deck.
Az orrésznél biztosítják a torziós merevséget – Torsion Control,
a léc által keltett rezgéseket pedig a jól bevált – Shockilla csillapítja.
Az eredmény a léc természetes hajlása lesz, amit – Natural bending line-nak kereszteltek el.
Atomic ARC - így működik!
Atomic ARC - így működik!
Nomad-S
Modellek terén némi átrendeződés történt. Idén a Vario sorozatot váltja a Nomad S, amely a Nomad lécek keskenyebb változata. A középen 73-76 mm széles Nomad S-t 95%-ban a kezelt pályára optimalizálták, míg az eredeti Nomad-ot, amely kicsit szélesebb 76-86 mm, egyaránt alkalmasak mélyhavas terep és kezelt pályán való síelésre. Igaz itt már csak 80%-ban optimalizálták kezelt pályára, azaz, a Nomad egy igazi All-mountain sí!
Mindkét modell az új ARC technológiát alkalmazza, amelynek köszönhetően a Nomad széria teljesen újjászületett.
Atomic Nomad - a "fekete szem" - Blackeye Ti
Atomic Nomad - a "fekete szem" - Blackeye Ti
Vantage - a rádiusz guru
A sorozat all-mountain geometriára és a tavaly bevezetett Backbone vázra épül, ami könnyűvé és kellően merevvé is teszi.

A megújulás azonban nem kerülte el a Vantage szériát, amely az új modell a Rival személyében érkezett. A Rival dupla rádiusszal rendelkezik, ami megkönnyíti a kanyarodást. Ez elöl kisebb, hátul nagyobb rádiuszt jelent. Ezzel a megoldással a porhóban is kisebb energia befektetéssel fordul a léc.

Park sí újdonságok
A park léceket mindkét irányban sokat használják, ezért egyformának kell lennie a kiképzésnek. Az Atomic megtalálta a megoldást. A Stomp Sidecut felépítés lényege, hogy a léc geometriája három részre lett szétbontva. A sí első és hátsó szakasza ugyanolyan rádiusszal készül, míg a középső szakasz ezeknél kisebbel.
A park és pipe mellett megjelent az egyre népszerűbb park és urbán modell is.

A gyerekek se maradjanak ki a jóból!
A gyerek síléceknél igazi áttörést hozott a Bendi-x technológia, aminek a lényege, hogy a sí közepén könnyítést alkalmaznak, miáltal könnyebben hajlik a sí és könnyebben irányítható lesz.
A másik különlegesség a "V" forma. Minél hosszabb egy gyereksí annál jelentősebb lesz a V kialakítása. A szélesebb csőr jobban átmegy mindenen, valamint jobban irányíthatóak ezek a sílécek.
A V-forma a női léceknél is megtalálható.

Lécekhez kapcsolódó további újdonság a Multi Fit fókabőr, amelyet a Kohla szállítja az Atomicnak. Több területen is lehet használni és nem csak túralécekre, hanem twin tip, free sílécekre is.

Az Atomic igazodik a piac igényeihez és a legjobbat adja rajongóinak, nem csak sílécek, hanem bakancsok és kiegészítők terén is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Atomic idei igazi újdonsága a síszemüveg.

Revel - a síszemüvegek új generációja

Dizájn, kiváló optika, kényelem és praktikum jellemzi az Atomic síszemüvegeit.
Kialakításánál fontos volt, hogy bukósisakon és sapkán is jól álljon és megfelelően illeszkedjen az arcra. A Live Fit rugalmas keret az Y alakú bevágásoknak köszönhetően maximálisan igazodik az egyedi arc formához. A Carl Zeiss lencsék megfelelő védelmet és egyedüli minőséget biztosítanak.
Atomic Revel új generáció a piacon
Atomic Revel új generáció a piacon
Az időjárásnak megfelelően, akár cserélni is lehet a lencséket. A keret kifejezetten úgy lett megtervezve, hogy a csere gyors és egyszerű legyen.
A síszemüveget két méretben készítik M és S, hogy mindenki megtalálja az igazit. Felszereltségét tekintve három kategóriát vonultat fel az Atomic:
  • Revel: alapmodell két színben és egyféle lencsével kapható
  • Revel2: a szín és lencse választék bővebb, memory foam szivacsréteg gondoskodik a tökéletes illeszkedésről
  • Revel3: egyedi pántok és itt található egyedül polár lencse
Sajnos szemüvegesek részére még nem készítenek megfelelő síszemüveget, de ami késik, az nem múlik!
KOMMENTEK
huligan | 2013.12.10. 22:59
Igaz nem síléc, de érdemes figyelni az Atomic-os híreket december 16-án... 2014 őszétől újra (most már saját) technikai síruházattal bővíti portfólióját... Azért ez kemény dió lesz! Az Amer Sportsnak van már technikai ruhát gyártó márkája (Arc'teryx) magas minőségben, de ebbe a szegmensbe újként belépni, kíváncsi vagyok...
huligan | 2013.12.16. 17:59

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.