Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elan - a leginnovatívabb brand

2013.01.10. Szegő Attila

Elan - a leginnovatívabb brand Az Elan 2006-tól minden évben valamilyen díjat besöpört. Idén sem volt ez másképp! A német Plus X Award által odaítélt “MOST INNOVATIVE BRAND 2012” büszke tulajdonosa 100%-osan a síelőkre “igazítja” fejlesztéseit.
A díjnyertes szlovén márka a következő területeken tűnik ki kiemelkedő teljesítményével:
  • minőség
  • design
  • felhasználói élmény
  • funkcionalitás
  • ergonómia és környezettudatosság
Ez a díj egyben összefoglalja az Elan stratégiáját, amivel az első számú sportszer lett az innováció terén. Az Elan csapata nem fog a babérjain ülni ezután sem, és erőt merítve az elismerésből tovább folytatják a fejlesztéseket.

Komoly egyedi fejlesztésekkel rukkoltak elő a 2012/13-as szezonra. Új jövőbe mutató szerkezeteket alkottak meg, amelyeket most megismerhet mindenki.

AMPHIBIO profil

Az Amphibio technológia egyedülálló, forradalmi újítás, amely egyesíti a rocker és a hagyományos hidas profilokat.

A titok abban rejlik, hogy a bal és jobb sí tükörképei egymásnak. Ez az aszimmetria eredményezi a tökéletes fordulást - vélik a fejlesztők. A léc belső camber geometriájú széle biztosítja a megfelelő éltartást és stabilitást, a sí rocker szerkezetű külső széle a könnyebb fordulásért felelős.

A felsőkategóriás modellt a híres Porsche Design Studio tervezte, így ezek a sílécek egyedi és jellegzetes megjelenést kaptak.

Elan Amphibio tech
Az Elan egyenlete nagyon egyszerű:

Rocker + Camber = Amphibio

  • A Rocker szerkezet jó a könnyű forduláshoz, de feláldozza a megfelelő éltartást.
  • A Camber szerkezet biztosítja a jó éltartást, de hiányzik a könnyű irányíthatóság.
  • Az Amphibio egyaránt biztosítja az egyszerű forgatást és az él megfelelő tartását.

TBT profil - jövő a freestyle

Elan TBT tech
A TBT egy szabadalmaztatott technológia, amely 3 különböző párhuzamos, de más szögekben rétegelt szerkezetből áll. A középső rész a stabil alapot biztosít, amely folyamatos kapcsolatban van a hóval. Az oldalsó megemelt és enyhe torzióra alkalmas profil a sícsőr és farok részeknél megakadályozza a léc leakadását, így biztosítva a könnyű fordulást, biztonságos elrugaszkodást a kidobóról és érkezést a kifutó részre.

Síléc nőkre hangolva, kivételes újításokkal

Az Elannál úgy gondolják, hogy könnyen síelni csak könnyű léccel lehet. A könnyítés viszont nem mehet a teljesítmény rovására. A mérnökök hisznek a kompromisszumoktól mentes innovációkban. A technológiák fejlődésével elérkezett az idő, hogy végre egy alapvetően új perspektívát hozzanak létre a női sílécek piacán. Cél a könnyű síelés, ezért a női szériánál könnyebb szerkezetet és könnyebb kötéseket használnak fel.

Elan women light skiing tech
A női sílécekre hangolták a Wawe Light csillapítást és a könnyített famagos Trulite Woodcore és Dulite Woodcore szerkezeteket.

Kötésrögzítési rendszerek

Korábban a Marker kötéseket használták, de pár éve Tyroliával szerelik léceiket. A kötésgyártó céggel kifejlesztettek egy a sílécbe épített rendszert, az alapmodellekre pedig a Tyrolia saját rendszerét szerelik.

FUSION
A Fusion System a világ első igazi integrált síkötésrendszere,, amely megnyitja az utat a gyorsabb és könnyebb kanyarokhoz. A léccel egybeépített sínrendszer egyenletesebb hajlást enged a léc kötés alatti részének és pontosabb visszajelzést ad az élváltásról.

QUICK TRICK
A Quick Trick a Tyrolia Elan lécekre hangolt, szerszám nélkül állítható, kötésekhez tartozó platnirendszere. Stabil működését a már jól bevált Freeflex kötések teszik teljessé.

Megoldások a torziómentes flexibilitásra:

WAVEFLEX - A felsőkategóriás megoldás
A WaveFlex ™ jellemzője a hullámos profil, amely hosszirányú flexibilitást, egyszerű torziós stabilitást és megfelelő éltartást tesz lehetővé egy időben. Ez az egyik legjellemzőbb ismertetőjele napjainkban az Elan léceknek.

EXPRESS - Minden a jó alapoknál kezdődik!
Úgy tervezték, hogy optimalizálja a kantni felé történő energia átvitelt. Ez a szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a jobb éltartást.

WAVELIGHT - hölgyeknek!
A félköríves hullámívek lehetővé teszik a lágy hajlást és a léc nagyfokú stabilitását az ívekben. A hullámok sajátos ívei egy vékonyabb és könnyebb léc építését teszik lehetővé.

A fenti fejlesztéseket összegezve nem véletlen kapott ekkora elismerést az Elan fiatalos és lendületes csapata. Az utóbbi tíz évben sokat léptek előre és mára már a keresett topsílécek között tartják számon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.