Menü ≡

Elan és egy új evolúció

2013.10.29. | Szerző: Szegő Attila
Elan és egy új evolúció Az Elan mindig élen jár a fejlesztésekben és a különleges megoldásokban, amit elismerő díjak is jeleznek. Ez idén sincs máshogy, létrehoztak ugyanis egy teljesen új generációs síléc szerkezetet.
h i r d e t é s
Az Elan legújabb technikai fejlesztése a Power Spine, ami jobb tartást ad a sílécnek és általa még gyorsabban lehet a havas pályákat meghódítani.

Power Spine - a leggyorsabb sí
A síléceknél alapvető jelenség, hogy a külső és belső oldalon nem egyformán jelentkeznek a terhelésből származó erők. Mérésekkel megállapították, hogy kanyarban a léc belső részétől kifelé mutatnak a keletkező erők, amelyek egyenlőtlenül oszlanak el.
A jobb teljesítményért és gyorsabb haladásért a kapott eredmények tükrében új szerkezetet alkottak az Elannál.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Megoldásként az ébredő erőknek megfelelően a belső oldalról sugárirányban kifelé mutató bordázatot építettek a síléc szerkezetébe, amely torziós csillapítást is jelent egyben és stabilizálja az ív külső lécet.
A sí középső-gerinc íve biztosítja a jobb teljesítményt és éltartást.
A sí belső szerkezete erősebb lett, köszönhetően a megerősített karbonszálas rétegnek, amely a léc teljes hosszában végigfut.

A tartalom után nézzük a dizájnt. Az Elan sílécek 2013-14-es megjelenése diszkrét és elegáns lett, ez alól kivétel a free vonal, ahol élénk vidám színeket használnak.
A női vonal is vidám szinekben virul, de mégsem kirívóak.
Leginnovatívabb márka a sporteszközök piacán 2013-ban az Elan
Immáron második alkalommal is a leginnovatívabb márka címet kapta a német szervezésű "Plus X Award" értékelésében az Elan. Ez köszönhető a folyamatos fejlesztéseknek, dizájnnak, minőségnek, a felhasználói élménynek , a funkcionalitásnak, az ergonómiának és a környezet-tudatosságnak.
A Plus X Award 2013-ban az év terméke címmel tüntette ki a Porsche Design Studio által tervezett Amphibio 14 Fusion lécet.
Az Amphibio nem ismer kompromisszumot! A legjobb anyagokból és a legújabb technológiákkal a legjobb síelőknek készül.

ACCESS ALL AREAS egy ász kötésrendszer

Ezt a sorozatot a Tyrolia gyártja, akárcsak a többi kötést, amely az Elan léceken találhatók. Az új AAA-kötés-családot túrázókra és parkban ugrálókra szabták. Ezekkel a kötésekkel igazi kikapcsolódás lehet a síelés, és nem akadály egy kis túrázás sem.
  • AAAmbition az alpesi túra szerelmeseinek
  • AAAttack a parkban ugrálóknak
  • AAAdrenalin a freeride-osoknak
2014.03.19. 21:01:01 Ámmer viktória
Úgy szeretnék már egy vadonat új lécet magamnak!De még gyűjtögetnem kell egy jó darabig!De meg lesz egyszer!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »